En härligt saftig och söt blåbärskaka, med en touch av bittermandel (mazarin)! Kakan är genreöst toppad med hackade nötter.

Ingredienser:

3 portioner 

  • Kaksmet:
  • 25 gram smör
  • 1 ägg
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 msk vispgrädde
  • 4 tsk kokosnötsmjöl
  • ca 1 msk sötströ
  • 1 msk vatten
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1-2 droppar bittermandelarom
  • Topping:
  • 25 gram blåbär
  • 15 gram nötter (ex. hasselnöt, pecannöt och mandel)
  • ev. ½ tsk sötströ

Gör så här: 

Kaksmet: 

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.

  2. Blanda alla torra ingredienser till kaksmeten.

  3. Rör ner ägget, det smälta smöret, bittermandelarom och vätskan. Smöra och bröa en liten form på 12 centimeter i diameter och häll i smeten.

Topping:

  1. Banda eventuellt blåbären med lite sötströ och strö därefter på kakan.

  2. Grovhacka valfria nötter och strö även detta på kakan och blåbären. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Receptet är taget från bakasockerfritt.se