![Biff Stroganoff](/media/sx4bfkh4/biff-stroganoff.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133041709011230000)
Biff stroganoff
En riktig klassiker är den goda biff stroganoffen som passar såväl till vardag som till fest.
4 portioner
Ingredienser
- ris
- 400 g biff i strimlor (eller lövbiff)
- 1-2 gula lökar
- 2 klyfta vitlök
- 100 g champinjoner
- 1 dl vitt vin
- 3 dl kalvfond (ej koncentrerad)
- 2 tsk dijonsenap
- 2-3 msk tomatpuré
- salt
- peppar
- 3 dl crème fraîche
- 1 kruka persilja
- saltgurka
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Strimla ner lövbiffen, hacka löken och vitlöken fint och skär champinjonerna i slantar.
- Stek sedan biffen i olja på hög värme, köttet ska få färg och inte koka. Stek köttet i omgångar för att undvika kokning.
- När köttet fått färg, tillsätt all lök så den mjuknar och avsluta med svampen.
- Slå på vitt vin, låt det koka upp och in i köttet och grönsakerna. Fortsätt med kalvfonden, senap och tomatpuré.
- Smaka av med salt och peppar. Avsluta med crème fraîche och fint hackad persilja.
- Lägg upp riset på tallriken och toppa med köttet och såsen samt servera med saltgurka.
- Matsortera dina lökskal till återvinning och njut av din stroganoff!
Receptet är hämtat från Köket.
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)