![Biff Med Gronsaker](/media/tcibhn0c/biff_med_gronsaker.png?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=png&quality=70&rnd=133082366398900000)
Biff med ugnsbakade grönsaker och grön parmesancrème
Lättlagad festmat med nyttiga grönsaker och härligt grön crème.
Ingredienser:
4 portioner
- 500 g Ryggbiff
- 1 msk Mat & Bak Smör
- 1 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
Ratatouille
- 2 st Zucchini
- 1 st Gul Paprika
- 1 st Röd Paprika
- 2 st Kvisttomater
- 2 st Rödlök
- 6 st klyftor Vitlök Vanlig
- 2 msk Balsamvinäger
- 4 msk Olivolja
- 2 st Lagerblad
- 1 tsk Timjan - torkad
- 1 msk Honung Flytande
- 1 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
Grön parmesancrème
- 1.5 dl Creme Fraiche Naturell
- 0.5 st krukor Basilika - färsk
- 1 st klyftor Vitlök Vanlig
- 1 tsk Citron
- 0.8 dl Parmesanost
- 1 krm Salt Fint
- 1 krm Svartpeppar Malen
Gör så här:
1. Värm ugnen till 135 grader. Tvätta grönsakerna och skär i ganska stora bitar. Grovhacka vitlöken. Blanda grönsakerna i en ugnsform tillsammans med olivolja, vinäger, kryddor och honung. Tillaga i ca 1,5-2 timmar.
2. Mixa ihop crèmen och stek biffarna i smör. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med grönsakerna och crèmen.
Foto: Susanna Livijn Wexell
Receptet är taget från mytaste.se
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)