![Baconlax Img 8724](/media/qjnpar14/baconlax_img_8724.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133041774185700000)
Baconlindad lax med linssallad och dillsås
Lättlagad rätt med massa nyttigheter.
Ingredienser:
4 portioner
Linssallad:
3 dl puylinser
200g champinjoner
1 röd paprika
1 gul lök
1 morot
Dillsås:
2 dl creme fraiche
1 knippe färsk dill (ca 0,5 dl)
salt
Lax:
4 styckfrysta laxfiléer
2 paket bacon
1 grönt äpple
salt, peppar
Gör så här:
1. Koka upp saltat vatten i en kastrull. När vattnet kokar, dra ner värmen och ha i linserna. Låt sjuda på låg värme ca 30 minuter.
2. Hacka champinjoner, paprika, lök och morot. Fräs ca 5 minuter i smör i en stekpanna. Blanda med linserna.
3. Rada upp baconet i fyra grupper på en skärbräda. Kärna ur och hacka äpplet. Lägg äppelhacket i mitten på baconet och lägg laxen ovanpå. Linda ihop baconet runt laxen till ett paket. Stek i stekpanna.
4. Snoppa dill och rör ihop med creme fraiche, salt och peppar.
Receptet är taget från Landleys kök
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)