![Raksallad (1)](/media/zmojvie1/raksallad.jpg?anchor=center&mode=crop&width=480&height=480&format=jpg&quality=70&rnd=133041784434900000)
Asiatisk räksallad med mango
En lättlagad sallad med nudlar som toppas med fräsch mango, marinerade räkor och knapriga cashewnötter. Gott, enkelt och smakrikt!
Ingredienser:
2 portioner
Marinerade räkor- 0,5 st chilipeppar, röd
- 1 klyfta(or) vitlök
- 0,5 msk färsk ingefära
- 1,5 msk asiatisk fisksås
- 0,5 st lime
- 0,5 msk flytande honung
- 1 msk rapsolja
- 170 gram räkor i lake
- 60 gram salladslök(ar)
- 75 gram sugarsnaps
- 0,5 st gurka(or)
- 0,5 kruka(or) koriander
- 1 st mango(s)
- 200 gram shiratakinudlar
- 0,5 st lime
- 0,5 msk rapsolja
- 1 krm salt
- 50 gram Naturella cashewnötter
Gör så här:
Marinerade räkor- 1. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparn.
- 2. Skala och riv vitlök och ingefära.
- 3. Blanda i en skål tillsammans med fisksås, limesaft, honung och olja. Blanda om ordentligt så att honungen löser sig. Lägg i räkorna och låt stå framme i rumstemperatur.
- 1. Skölj alla grönsaker. Strimla salladslök. Strimla sugarsnaps på längden. Tärna gurkan och grovhacka koriander. Skala och tärna mango.
- 2. Sila av nudlarna och blanda samman i en skål med alla grönsaker. Pressa i limesaft och tillsätt olja. Smaka av med lite salt.
- 3. Lägg upp salladen i djupa skålar och fördela räkorna över. Toppa med grovhackade cashewnötter.
Foto: Nurlan Emir
Receptet är taget från tasteline.com
Recept
![Kokosgryta Med Flaskytterfile Foto Sanna Livijn Wexell Mathem 1344X13441](/media/wkehuo10/kokosgryta-med-flaskytterfile-foto-sanna-livijn-wexell-mathem-1344x13441.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133661899036930000)
![Sommarpaj 1 1344X13442](/media/a1tlp5tw/sommarpaj_1-1344x13442.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133655017535970000)
![Parmesanbiffar I Graslokssas Foto Nurlan Mathem1](/media/fyccaabg/parmesanbiffar-i-graslokssas-foto-nurlan-mathem1.jpg?anchor=center&mode=crop&width=440&height=280&rnd=133648943290930000)