En middag behöver inte vara knepigare än att vispa ihop lite ägg med lyxiga tillbehör. Äggröran får här dessutom lyxig krämighet av crème fraiche. Servera med lufttorkad skinka eller något annat salt tillbehör.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1/2 msk smör
  • 1 msk hackad basilika
  • nymald svartpeppar

Till servering

  • 2 skivor, lufttorkad skinka
  • 1/2 påse babyspenat (à 65 g)

Gör såhär

  1. Vispa ihop ägg, crème fraiche och salt.
  2. Hetta upp smöret i en stekpanna. Häll i äggsmeten och rör sakta med en visp till en krämig äggröra.
  3. Toppa äggröran med basilika och nymalen svartpeppar.
  4. Till servering: Servera med lufttorkad skinka och spenat.

 

Receptet är hämtat från ICA.