Ge en gåva idag!

Ditt generösa stöd möjliggör vårt arbete - det är nämligen inte staten som betalar för diabetesforskningen, utan det är människor som du och andra givmilda som gör denna forskning möjlig.

Idag lever minst 346 miljoner människor runt om i världen med diabetes enligt statistik från WHO. Beräkningar visar på att mer än 500 miljoner människor kommer att vara drabbade av diabetes till år 2030. Ditt bidrag är mycket välkommet och uppskattat! Vi behöver ditt stöd.

Hur vill du donera?

Vi vill hjälpa alla med diabetes att leva livet så fullt som de kan. Din donation hjälper oss att göra det.

Bankgiro

Ge en gåva via bankgiro 900-1165. 90-kontot är en kvalitétsstämpel från Svensk Insamlingskontroll som bevisar att insamlingen sköts på ett ansvarsfullt sätt.

Swish

Ge en gåva via Swish-appen genom att skicka din gåva till 900 11 65

Ladda ner appen och swisha din gåva redan idag!

Månadsgivare

Genom att bidra med en summa varje månad är du med och stödjer vår kamp mot diabetes.

För att bli månadsgivare så behöver man anmäla sig till autogiro. Det är en betaltjänst som innebär att betalningen utförs från betalarens konto på initiativ av betalningsmottagaren.

   


Din generositet hjälper oss att förverkliga vår dröm

Alltför många tror att diabetes inte är ett stort problem för att det finns insulin. Många har även begränsad kunskap om de långsiktiga komplikationerna som kan uppstå till följd av att leva med diabetes. Om det går att fånga upp människor som befinner sig i riskgruppen för att drabbas och få dem att testa sig i tid så kan vi förhoppningsvis hjälpa till och minska framtida problem.

Diabetes Wellness Sverige har sedan 2007 arbetat aktivt med att stödja diabetesrelaterad forskning samt att öka kunskapen om diabetes bland allmänheten. Stiftelsen erbjuder även diabetiker olika typer av stöd och hjälpmedel som kan underlätta vardagen i väntan på ett botemedel.

Diabetes Wellness-podden

Diabetes Wellness-podden erbjuder intervjuer, livshistorier samt de senaste rönen inom diabetesforskning.

Avsnitt 1 - Intervju med Lexuz Petrasian som lyckats bli av med sina symptom från diabetes typ 2. Hör hennes historia och hur sjukdomen påverkat hennes liv.

 

 

Avsnitt 2 - Intervju med Anna Fritjofson som 1957 fick beskedet att hon hade diabetes typ 1 som nioåring.

Avsnitt 3 - Andra delen av intervjun med Anna Fritjofson där hon berättar mer om sitt liv med diabetes typ 1.

Avsnitt 4 - Tredje och avslutande delen av intervjun med Anna Fritjofson där hon berättar mer om sitt liv med diabetes typ 1.

Avsnitt 5 - Entreprenören och företagaren Anders Essen-Möller berättar om när han dotter fick diagnosen typ 1-diabetes som tioåring.

Avsnitt 6 - Andra delen av intervjun med entreprenören och företagaren Anders Essen-Möller där han bland annat berättar om hur han startade företaget Diamyd.

Avsnitt 7 - I detta avsnitt intervjuar vi diabetessköterskan Maribel Wallersten som jobbar med patienter med typ-2 diabetes. Här förklarar hon bland annat varför man får typ 2-diabetes och vad man kan göra för att minska risken för att drabbas.

 

 

Avsnitt 8 - I den andra delen av intervjun med diabetessköterskan Maribel Wallersten pratar vi om hur man ska tänka kring kost, träning, sömn och stress för att minska riskerna för att drabbas av typ 2-diabetes.

 

 

Avsnitt 9 - I den tredje delen av intervjun med diabetessköterskan Maribel Wallersten pratar vi om vilka olika komplikationer som ska uppstå när man drabbas av typ 2-diabetes.

 

 

Informationsvideor

 

Handtvatt1 (1)

Informationsfilm

Handtvatt1 (1)

Informationsfilm

Kostråd och motion

 

Handtvatt1 (1)

Informationsfilm

Handtvatt1 (1)

Informationsfilm

Diabetes Wellness Sverige erbjuder dig med diabetes möjligheten att kunna beställa olika gratisprodukter. Förhoppningen är att dessa ska underlätta och hjälpa dig i din vardag.

Vi har ett diabeteshalsband, ett diabetesarmband och en diabetesdagbok som du kan beställa gratis av oss. Läs om hur du beställer halsband och armband här och dagböcker här.


Du kan även beställa vår introduktionsbroschyr ”Vad innebär diabetes?”, en grundläggande introduktion till sjukdomen diabetes, innehållsrik läsning både för drabbad och anhörig.

Beställ din broschyr 

Vi har även andra broschyrer som du kan ladda ned gratis.

För landets vårdcentraler och mottagningar har vi dessutom tagit fram ett litet bordsställ med QR kod för enkel beställning med smartphone.

Jobbar du på en mottagning? Kontakta oss på 08-511 612 00 eller via mejl på info@diabeteswellness.se för att beställa ett bordsställ till din mottagning.

Armband Halsband Sten Bakgrund

Halsband och armband

Som en del i vårt arbete i kampen mot diabetes erbjuder vi gratis diabeteshalsband. Det är ett enkelt sätt att visa andra att man har sjukdomen om något skulle hända.

Diabetesdagbok Uppslag Penna

Diabetesdagbok

Vi har tagit fram en diabetesdagbok i fickformat, perfekt för dig som vill föra dagliga anteckningar och samtidigt få en tydlig överblick över ditt blodsocker och insulindoser.

Vad Innebar Diabetes Icon

Broschyrer

Beställ eller ladda ned våra informationsbroschyrer som kan vara av intresse för diabetiker och anhöriga.