Diabetes Information Leaflet
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Broschyrer

Ett av Diabetes Wellness Sveriges ändamål är att informera om diabetes och öka kunskapen om sjukdomen. Det gör vi aktivt på olika sätt, bland annat har vi tagit fram informationsbroschyrer som kan vara av intresse för diabetiker och anhöriga. Broschyrerna är gratis och går att beställa eller ladda ned direkt. 

Kontakta oss på 08-511 612 00 eller via mejl till info@diabeteswellness.se för att beställa hem ditt exemplar. I dagsläget går det endast att beställa "Vad innebär diabetes" i tryckt format.
Framöver kommer vi även att lägga ut en nedladdningsbar version.
Övriga broschyrer finns att ladda ner eller beställas kostnadsfritt. 

vad innebar diabetes

 

Vad innebär DIABETES

Beställ vår introduktionsbroschyr ”Vad innebär diabetes?”. Det är en grundläggande introduktion till sjukdomen diabetes med innehållsrik läsning både för drabbad och anhöriga. 

 

tandlossning och diabetes framsidamini

 

Tandlossning och DIABETES

Som diabetiker kan man löpa större risk att drabbas av tandköttsproblem som kan innebära tandlossning. I foldern Tandlossning och DIABETES kan du läsa om symptom, samband mellan tandlossning och diabetes och få tips på hur man bör sköta sin munhälsa.  

 

 

På vilket sätt kan DIABETES påverka mina ÖGON

I den här broschyren hittar du information om hur diabetes påverkar dina ögon. Häri beskrivs diabetesretinopati, hur sjukdomen utvecklas och behandlas samt hur dess progression kan bromsas. Här hittar du också information om varför det är viktigt för dig som diabetiker att gå på regelbundna ögonundersökningar.

 

 

MOTION och DIABETES

I den här broschyren hittar du information om varför det är så viktigt att motionera för dig som har diabetes. Människor som motionerar har lägre blodtryck, lägre hjärtfrekvens och bättre cirkulation. De har också lägre kolesterol och mindre kroppsfett, samt bättre metabolism, vilket sammantaget leder till bättre viktkontroll.

 

 

Hur kan DIABETES påverka mina FÖTTER?

I den här broschyren hittar du information om hur diabetes kan påverka dina fötter, vad neuropati är och vad du kan göra för att hålla dina fötter friska.

 

 

En hälsosam KOST och DIABETES

Sunda matvanor är viktiga för oss alla. I den här broschyren förklarar vi varför en hälsosam kost är en så betydelsefull del i behandlingen av diabetes. I broschyren finner du information om hur du äter nyttigt och varför alla bör äta en hälsosam och välbalanserad kost.

 

 

Sköta din DIABETES vid SJUKDOM

God allmänhälsa och rigorös blodsockerkontroll är viktiga faktorer för dig som har diabetes för att minska risken för att bli sjuk. Genom att hålla blodsockernivåerna på en rimlig nivå när du har utvecklat diabetes kan du förhindra komplikationer till sjukdomen. Det är bra om personer med diabetes upprättar en vårdplan för att förbereda sig inför eventuella sjukdagar. En vårdplan är angeläget då skötsel av diabetes under en sjukdomsperiod eventuellt måste anpassas. En plan kan minska behovet av sjukhusvård i samband med sjukdom.

 

 

 

 

  • Tandlossning och DIABETES

  • På vilket sätt kan DIABETES påverka mina ÖGON

  • MOTION och DIABETES

  • Hur kan DIABETES påverka mina FÖTTER?

  • En hälsosam KOST och DIABETES

  • Sköta din DIABETES vid SJUKDOM

×

Share this