
Yoghurtmarinerad kyckling med kryddigt tranbärsris
Vacker och okomplicerad rätt. Marinerad och stekt kyckling serveras här med ett smaksatt ris som toppas med torkade tranbär. Tips! Tina kycklingen i kylen över natten.
4 personer
Ingredienser:
Kyckling
-
1 klyfta vitlök
-
1 tsk färsk ingefära
-
1/2 dl matlagningsyoghurt
-
1/2 msk garam masala
-
1/2 tsk salt
-
300 g kycklingfilé
-
2 tsk rapsolja
Kryddigt ris
-
1 dl basmatisris
-
1/4 tsk mald gurkmeja
-
1/4 tsk mald spiskummin
-
1/2 krm cayennepeppar
-
2 tsk rapsolja
-
2 dl vatten
-
2 tsk grönsaksbuljongpulver
-
40 g tranbär
-
1/4 st citron, saften från
-
2 krm salt
-
30 g machésallat
Yoghurtsås
-
1/2 dl matlagningsyoghurt
-
1/2 st citron, zest och saft
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med yoghurt, garam masala och salt i en skål. Lägg ner kycklingfiléerna i yoghurtmarinaden och låt marinera i kylen i ca 30 min.
3. Blanda ris, gurkmeja, spiskummin och cayennepeppar i en skål. Fräs risblandningen på medelvärme i olja i en kastrull.
4. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och koka under lock i ca 15 min eller tills riset är klart.
5. Blanda yoghurt med rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek den marinerade kycklingen i ca 2 min/sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 min.
7. Blanda det kokta riset med tranbär, citronsaft, salt och machésallad.
8. Ta ut kycklingen ur ugnen och skär i skivor. Servera tillsammans med det kryddiga riset och yoghurtsås vid sidan av.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Protein 41 g
Kolhydrater 42 g
Fett 16 g
Energivärde 484 kcal
Recept


