Vacker och okomplicerad rätt. Marinerad och stekt kyckling serveras här med ett smaksatt ris som toppas med torkade tranbär. Tips! Tina kycklingen i kylen över natten.

4 personer

Ingredienser:

Kyckling

  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 msk garam masala
  • 1/2 tsk salt
  • 300 g kycklingfilé
  • 2 tsk rapsolja

Kryddigt ris

  • 1 dl basmatisris
  • 1/4 tsk mald gurkmeja
  • 1/4 tsk mald spiskummin
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 2 tsk rapsolja
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk grönsaksbuljongpulver
  • 40 g tranbär
  • 1/4 st citron, saften från
  • 2 krm salt
  • 30 g machésallat

Yoghurtsås

  • 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 st citron, zest och saft
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Värm ugnen till 175 grader.

2. Skala och riv vitlök och ingefära och blanda med yoghurt, garam masala och salt i en skål. Lägg ner kycklingfiléerna i yoghurtmarinaden och låt marinera i kylen i ca 30 min.

3. Blanda ris, gurkmeja, spiskummin och cayennepeppar i en skål. Fräs risblandningen på medelvärme i olja i en kastrull.

4. Tillsätt vatten och grönsaksbuljong och koka under lock i ca 15 min eller tills riset är klart.

5. Blanda yoghurt med rivet citronskal och smaka av med citronsaft, salt och peppar.

6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek den marinerade kycklingen i ca 2 min/sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 min.

7. Blanda det kokta riset med tranbär, citronsaft, salt och machésallad.

8. Ta ut kycklingen ur ugnen och skär i skivor. Servera tillsammans med det kryddiga riset och yoghurtsås vid sidan av.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Protein 41 g
Kolhydrater 42 g
Fett 16 g
Energivärde 484 kcal