
Vegetariska quesadillas med guacamole
En variant av quesadillan som fått stor spridning på sociala medier. Fördela fyra olika fyllningar i fjärdedelar på ett tortillabröd, vik ihop och stek i en panna. Servera med guacamole, sallad och en klick crème fraiche!
4 personer
Ingredienser:
Quesadilla
-
200 g morot
-
325 g vegetarisk färs
-
1 msk olivolja
-
1 tsk paprikapulver
-
1 tsk spiskummin
-
1,5 tsk oregano torkad
-
1/4 tsk strösocker
-
1 tsk salt
-
1 krm svartpeppar
-
125 g körsbärstomater
-
320 g tortillabröd
-
230 g tacosås
-
150 g riven ost
-
1 msk olivolja
Guacamole
-
2 st avokado(s)
-
1 klyfta vitlök
-
2 msk olivolja
-
1/2 st lime
-
salt
-
svartpeppar
Tillbehör
-
1/2 st romansallad
-
1/2 st lime
-
1 dl crème fraîche
Gör så här:
1. Mixa ihop avokadokött, skalad vitlöksklyfta, olja, rivet limeskal och limesaft till en guacamole. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp guacamolen i en skål och ställ i kylen till servering.
2. Skala och riv morötterna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs morötter och färs med paprikapulver, spiskummin, oregano, socker, salt och peppar under omrörning i ca 5 min.
3. Skär cocktailtomaterna i skivor.
4. Skär ett snitt från mitten av varje tortillabröd rakt ner, ut till kanten. Lägg skivade tomater på fjärdedelen längst ner till vänster av tortillabrödet och tacofärs på fjärdedelen högst upp till vänster. Bred tacosås på fjärdedelen högst upp till höger och fördela riven ost på fjärdedelen längst ner till höger.
5. Vik ihop tortillan först från tomaterna upp till färsen, sedan från färsen mot tacosåsen och sedan ihop ner till osten.
6. Hetta upp olja i en stekpanna och stek varje quesadilla i ca 2-3 min/sida på medelvärme så att de får en fin gyllene stekyta.
7. Strimla salladen, skär limen i klyftor och lägg upp creme fraiche i en skål.
8. Servera quesadillas med sallad, guacamole, creme fraiche och limeklyftor.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 55 g
Protein 34 g
Kolhydrater 57 g
Energivärde 883 kcal
Recept


