Ratatouillepannan går bra att förbereda en dag i förväg fram till punkt 7. Knäck äggen i pannan och gratinera i ugnen när det är dags för middag.

4 personer

Ingredienser:

  • 1 st
    gul lök(ar)
  • 2 klyfta
    vitlök
  • 1/2 st
    zucchini
  • 1 st
    paprika(or)
  • 240 g
    chorizo
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 1 tsk
    torkad timjan
  • 1 tsk
    torkad basilika
  • 1/2 tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar
  • 1 st
    tomat
  • 1 msk
    grönsaksbuljong
  • 1/2 msk
    balsamvinäger
  • 1 msk
    tomatpuré
  • 1/2 forpackning
    krossade tomater
  • 1/2 dl
    vatten
  • 4 st
    ägg
  • 3 dl
    basmatisris

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader.
Ratatouillepanna

2. Skala och finhacka lök och vitlök.

3. Skölj och tärna zucchini och paprika.

4. Skär korven i skivor.

5. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs alltsammans med spiskummin, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar i ca 5 min. Rör om då och då.

6. Skölj och grovhacka tomaten.

7. Tillsätt buljong, balsamvinäger och tomatpuré. Blanda om och fräs ytterligare i 30 sek.

8. Tillsätt krossade tomater, vatten och hackade tomater. Låt ratatouillen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av och krydda ev mer.

9. Knäck äggen i ratatouillepannan och grädda klart i ugnen i ca 10 min.

10. Servera ratatouillepannan tillsammans med ris.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 28 g
Protein 22 g
Kolhydrater 58 g
Energivärde 576 kcal