
Ratatouillepanna med chorizo och bakade ägg
Ratatouillepannan går bra att förbereda en dag i förväg fram till punkt 7. Knäck äggen i pannan och gratinera i ugnen när det är dags för middag.
4 personer
Ingredienser:
-
1 stgul lök(ar)
-
2 klyftavitlök
-
1/2 stzucchini
-
1 stpaprika(or)
-
240 gchorizo
-
1 mskolivolja
-
1 tskspiskummin
-
1 tskpaprikapulver
-
1 tsktorkad timjan
-
1 tsktorkad basilika
-
1/2 tsksalt
-
2 krmsvartpeppar
-
1 sttomat
-
1 mskgrönsaksbuljong
-
1/2 mskbalsamvinäger
-
1 msktomatpuré
-
1/2 forpackningkrossade tomater
-
1/2 dlvatten
-
4 stägg
-
3 dlbasmatisris
Gör så här:
1. Värm ugnen till 200 grader.
Ratatouillepanna
2. Skala och finhacka lök och vitlök.
3. Skölj och tärna zucchini och paprika.
4. Skär korven i skivor.
5. Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs alltsammans med spiskummin, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar i ca 5 min. Rör om då och då.
6. Skölj och grovhacka tomaten.
7. Tillsätt buljong, balsamvinäger och tomatpuré. Blanda om och fräs ytterligare i 30 sek.
8. Tillsätt krossade tomater, vatten och hackade tomater. Låt ratatouillen puttra på låg värme i ca 5 min. Smaka av och krydda ev mer.
9. Knäck äggen i ratatouillepannan och grädda klart i ugnen i ca 10 min.
10. Servera ratatouillepannan tillsammans med ris.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 28 g
Protein 22 g
Kolhydrater 58 g
Energivärde 576 kcal
Recept