
Purjolöks- och savoysoppa med korv
En len soppa som blir matig med smakrik korv. Har du kokt potatis från gårdagen kvar kan du skiva den och slänga i samtidigt som korven.
4 personer
Ingredienser:
-
20 cmpurjolök(ar), (drygt en halv)
-
400 gsavoykål
-
2 msksmör
-
5 dlvatten
-
1 tärninggrönsaksbuljong
-
200 gchorizokorvar, skuren i slantar
-
1 dlcrème fraîche, eller grädde
-
1/2 tsksalt
-
1 krmsvartpeppar
-
2 mskörter, färska, t.ex. timjan, persilja eller körvel
Gör så här:
1. Halvera purjolöken, skölj och strimla. Strimla savoykålen.
2. Fräs på purjolök och kål i smör i en kastrull och häll sedan på vatten med buljong.
3. Koka i cirka 7 minuter. Du kan sedan mixa soppan om du vill ha den slät.
4. Tillsätt korvslantar i soppan och koka upp igen. Låt puttra i 2 minuter.
5. Avsluta med att röra ner crème fraiche, salta och peppra och strö på örter.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept
