En len soppa som blir matig med smakrik korv. Har du kokt potatis från gårdagen kvar kan du skiva den och slänga i samtidigt som korven.

4 personer

Ingredienser:

  • 20 cm
    purjolök(ar), (drygt en halv)
  • 400 g
    savoykål
  • 2 msk
    smör
  • 5 dl
    vatten
  • 1 tärning
    grönsaksbuljong
  • 200 g
    chorizokorvar, skuren i slantar
  • 1 dl
    crème fraîche, eller grädde
  • 1/2 tsk
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 2 msk
    örter, färska, t.ex. timjan, persilja eller körvel

Gör så här:

1. Halvera purjolöken, skölj och strimla. Strimla savoykålen.

2. Fräs på purjolök och kål i smör i en kastrull och häll sedan på vatten med buljong.

3. Koka i cirka 7 minuter. Du kan sedan mixa soppan om du vill ha den slät.

4. Tillsätt korvslantar i soppan och koka upp igen. Låt puttra i 2 minuter.

5. Avsluta med att röra ner crème fraiche, salta och peppra och strö på örter.

Receptet är hämtat från Tasteline.