
Pulled lax med picklad rödlök och tropisk salsa
Överraska din familj eller dina vänner med denna fräscha rätt till helgen. Sältan i marinaden till laxen passar perfekt till syran i rödlöken och sötman i salsan. Den picklade rödlöken går utmärkt att förbereda dagen innan och förvara i kylen.
4 personer
Ingredienser:
Pulled lax
-
6 mskjapansk soja
-
4 mskolivolja
-
2 tskhonung, flytande
-
1 tskspiskummin
-
1 tskpaprikapulver
-
2 mskvatten
-
2 klyftorvitlök
-
600 glaxfilé(er)
Picklad rödlök
-
2 strödlök(ar)
-
1 stlimefrukter
-
2 mskvatten
-
2 tskhonung, flytande
-
4 krmsalt
Tropisk salsa
-
2 stavokado(s)
-
4 stsalladslök(ar)
-
2 stpassionsfrukter
-
1 krukafärsk mynta
-
1 stlimefrukter
-
1 mskolivolja
-
4 krmchiliflakes
-
2 krmsalt
-
2 krmsvartpeppar
Tillbehör
-
370 gtacochips
-
60 gsalladsmix
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål.
3. Tillsätt limesaft, vatten, honung och salt och låt dra till servering.
4. Blanda soja, olivolja, honung, spiskummin, paprikapulver och vatten i en skål.
5. Skala och finhacka vitlök och blanda ner i marinaden.
6. Lägg laxen i en ugnsfast form och häll på marinaden. Tillaga laxen i ugnen i ca 15 min.
7. Tärna avokado och skölj och finstrimla salladslök. Lägg i en skål.
8. Tillsätt passionsfrukt, sköljd och hackad mynta, limeskal- och saft samt olivolja. Vänd runt salsan så att alla smaker blandas. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.
9. Servera laxen tillsammans med picklad rödlök, salsa, nachochips och sallad.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 42 g
Protein 35 g
Kolhydrater 44 g
Energivärde 708 kcal
Recept


