Överraska din familj eller dina vänner med denna fräscha rätt till helgen. Sältan i marinaden till laxen passar perfekt till syran i rödlöken och sötman i salsan. Den picklade rödlöken går utmärkt att förbereda dagen innan och förvara i kylen.

4 personer

Ingredienser:

Pulled lax

  • 6 msk
    japansk soja
  • 4 msk
    olivolja
  • 2 tsk
    honung, flytande
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 tsk
    paprikapulver
  • 2 msk
    vatten
  • 2 klyftor
    vitlök
  • 600 g
    laxfilé(er)

Picklad rödlök

  • 2 st
    rödlök(ar)
  • 1 st
    limefrukter
  • 2 msk
    vatten
  • 2 tsk
    honung, flytande
  • 4 krm
    salt

Tropisk salsa

  • 2 st
    avokado(s)
  • 4 st
    salladslök(ar)
  • 2 st
    passionsfrukter
  • 1 kruka
    färsk mynta
  • 1 st
    limefrukter
  • 1 msk
    olivolja
  • 4 krm
    chiliflakes
  • 2 krm
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar

Tillbehör

  • 370 g
    tacochips
  • 60 g
    salladsmix

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål.

3. Tillsätt limesaft, vatten, honung och salt och låt dra till servering.

4. Blanda soja, olivolja, honung, spiskummin, paprikapulver och vatten i en skål.

5. Skala och finhacka vitlök och blanda ner i marinaden.

6. Lägg laxen i en ugnsfast form och häll på marinaden. Tillaga laxen i ugnen i ca 15 min.

7. Tärna avokado och skölj och finstrimla salladslök. Lägg i en skål.

8. Tillsätt passionsfrukt, sköljd och hackad mynta, limeskal- och saft samt olivolja. Vänd runt salsan så att alla smaker blandas. Smaka av med chiliflakes, salt och peppar.

9. Servera laxen tillsammans med picklad rödlök, salsa, nachochips och sallad.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 42 g
Protein 35 g
Kolhydrater 44 g
Energivärde 708 kcal