Den perfekta köttfärsgratängen som garanterat blir en favorit på middagsbordet. Servera med en fräsch grönsallad med gurka och morot.

4 personer

Ingredienser:

Gratäng

  • 1 st
    gul lök(ar)
  • 2 st
    vitlöksklyfta(or)
  • 2 msk
    olivolja
  • 500 g
    nötfärs
  • 1 tsk
    oregano, torkad
  • 1 tsk
    timjan, torkad
  • 1 tsk
    basilika, torkad
  • 1 tsk
    salt
  • 350 g
    tomatsås
  • 1/2 st
    blomkålshuvud(en)
  • 1/2 st
    zucchini
  • 125 g
    mozzarella

Sallad

  • 1/2 st
    romansallad
  • 1/2 st
    gurka
  • 150 g
    morot
  • 1 st
    olja

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken utan att den tar färg.

3. Tillsätt färsen och bryn den genomstekt. Krydda med oregano, timjan, basilika och salt. Tillsätt tomatsåsen och låt det puttra ihop snabbt.

4. Skölj och skiva blomkålen tunt och skölj och grovriv zucchinin. Krama ur vätskan ordentligt från zucchinin. Blanda ihop köttfärssåsen med blomkål och zucchini i en ugnsfast form.

5. Toppa med skivad mozzarella och sätt in i ugnen ca 15 min.

6. Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar.

7. Skala och riv morötterna och blanda ihop i en skål. Ringla över lite olja och vinäger och servera till gratängen.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 29 g
Protein 34 g
Kolhydrater 14 g
Energivärde 461 kcal