
Köttfärs- och zucchinigratäng med blomkål och mozzarella
Den perfekta köttfärsgratängen som garanterat blir en favorit på middagsbordet. Servera med en fräsch grönsallad med gurka och morot.
4 personer
Ingredienser:
Gratäng
-
1 stgul lök(ar)
-
2 stvitlöksklyfta(or)
-
2 mskolivolja
-
500 gnötfärs
-
1 tskoregano, torkad
-
1 tsktimjan, torkad
-
1 tskbasilika, torkad
-
1 tsksalt
-
350 gtomatsås
-
1/2 stblomkålshuvud(en)
-
1/2 stzucchini
-
125 gmozzarella
Sallad
-
1/2 stromansallad
-
1/2 stgurka
-
150 gmorot
-
1 stolja
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn löken utan att den tar färg.
3. Tillsätt färsen och bryn den genomstekt. Krydda med oregano, timjan, basilika och salt. Tillsätt tomatsåsen och låt det puttra ihop snabbt.
4. Skölj och skiva blomkålen tunt och skölj och grovriv zucchinin. Krama ur vätskan ordentligt från zucchinin. Blanda ihop köttfärssåsen med blomkål och zucchini i en ugnsfast form.
5. Toppa med skivad mozzarella och sätt in i ugnen ca 15 min.
6. Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar.
7. Skala och riv morötterna och blanda ihop i en skål. Ringla över lite olja och vinäger och servera till gratängen.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Fett 29 g
Protein 34 g
Kolhydrater 14 g
Energivärde 461 kcal
Recept


