En mustig gryta på högrev med smak av apelsin. Kan ätas som den är eller med valfritt tillbehör, exempelvis couscous.

4 personer

Ingredienser:

  • 500 g högrev
  • 1 st Rödlök
  • 1 st apelsin(er)
  • 250 g gula tomater
  • 1 msk rapsolja
  • 3 st lagerblad
  • 2 dl vatten
  •  salt
  • svartpeppar
  • 6 stjälkar grönkål

Gör så här:

1. Skär köttet i bitar som är ca 4x4 cm.

2. Skala och skiva apelsinen.

3. Skala och tärna löken.

4. Skölj tomaterna.

5. Häll oljan i en gryta hetta upp till hög värme.

6. Lägg i köttet och bryn det på alla sidor.

7. Sänk till medelvärme och tillsätt lök och stek den mjuk.

8. Tillsätt apelsin, tomater och lagerblad och stek i ytterligare 5 minuter.

9. Tillsätt salt och peppar och rör om.

10. Tillsätt vatten och lägg på locket och låt koka ca 1 timme.

11. Skölj grönkålen och dela den i grova bitar.

12. Rör ner kålen i grytan och låt den koka med i ca 5 minuter.

13. Smaka av med salt och peppar och servera.

Receptet är hämtat från Tasteline.