
Högrevsgryta med apelsin och grönkål
En mustig gryta på högrev med smak av apelsin. Kan ätas som den är eller med valfritt tillbehör, exempelvis couscous.
4 personer
Ingredienser:
-
500 g högrev
-
1 st Rödlök
-
1 st apelsin(er)
-
250 g gula tomater
-
1 msk rapsolja
-
3 st lagerblad
-
2 dl vatten
-
salt
-
svartpeppar
-
6 stjälkar grönkål
Gör så här:
1. Skär köttet i bitar som är ca 4x4 cm.
2. Skala och skiva apelsinen.
3. Skala och tärna löken.
4. Skölj tomaterna.
5. Häll oljan i en gryta hetta upp till hög värme.
6. Lägg i köttet och bryn det på alla sidor.
7. Sänk till medelvärme och tillsätt lök och stek den mjuk.
8. Tillsätt apelsin, tomater och lagerblad och stek i ytterligare 5 minuter.
9. Tillsätt salt och peppar och rör om.
10. Tillsätt vatten och lägg på locket och låt koka ca 1 timme.
11. Skölj grönkålen och dela den i grova bitar.
12. Rör ner kålen i grytan och låt den koka med i ca 5 minuter.
13. Smaka av med salt och peppar och servera.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept


