
Helstekt gremolatafilé med tomatrisotto
Fantastiskt god fläskfilé inspirerad av Medelhavet med gremolata som serveras med en krämig tomatrisotto. Lägg gärna extra omtanke på ristotton så den bli så där härligt krämig och god!
4 personer
Ingredienser:
Gremolatafilé
-
800 g fläskfilé(er), av rapsgris, Scan
-
2 msk olivolja, extravergine
-
2 klyftor vitlök
-
1 dl persilja, hackad
-
1 st citron(er), rivet skal
-
1 tsk salt
-
1/2 tsk svartpeppar
Tomatrisotto
-
2 msk olja
-
1 st rödlök(ar), fint hackad
-
3 dl ris
-
3 dl tomatjuice
-
5,5 dl buljong, valfri sort
-
2 dl tomat, urkärnade och strimlade
-
100 g ost, riven, smakrik
-
1/2 tsk salt
-
1/2 tsk svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150° C.
2. Helstekt gremolatafilé: Bryn filén runt om. Sätt in i ugnen och stek till en innertemperatur på 67-68°. Ta ut filén och låt den vila i 5 min inrullad i smörpapper.
3. Blanda ihop olja, vitlök, persilja och citronskal. Smaka av med salt och peppar och gnugga in örtblandningen runt om filén. Skär upp filén och servera med tomatrisotto.
4. Tomatrisotto: Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken mjuk. Slå på ris och stek i 2-3 min.
5. Slå på tomatjuicen och lite av buljongen. Låt sjuda och fyll på med mer buljong tills riset känns klart. Det tar ca 15-20 min. Vänd i tomatstrimlor och ost. Smaka av med salt och peppar.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept


