
Grillade lammfärsspett med rostad färskpotatis och melonsallad
Grillade lammfärsspett smaksatta med sriracha, mynta och fetaost. Serverade med rostad färskpotatis, en härlig chilisås och en fräsch melon- och spenatsallad. Allt du behöver för en riktigt härlig sommarmiddag!
4 personer
Ingredienser:
Lammfärsspätt
-
500 g lammfärs
-
2 st ägg
-
1 st salt
-
2 krm svartpeppar
-
1 tsk spiskummin
-
1 tsk srirachasås
-
75 g fetaost
-
1/2 kruka färsk mynta
-
1 st citron(er)
-
1 paket grillpinne, blötlagda
Rostad färskpotatis
-
1 kgvfärskpotatis(ar)
-
1 st bakplåtspapper
-
1 msk olivolja
-
1 tsk flingsalt
Chilisås
-
2 dl grekisk yoghurt
-
75 g fetaost
-
2 tsk srirachasås
-
1 tsk honung flytande
-
1 krm salt
Spenat- och melonsallad
-
1 st cantaloupemelon
-
1 st gurka
-
1/2 kruka färsk mynta
-
65 g färsk bladspenat
-
1/2 msk olivolja
-
1 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag.
2. Värm ugnen till 200 grader. Lägg 6-8 st grillpinnar i blöt.
3. Tvätta potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt och blanda om. Rosta potatisen i ugnen ca 30-40 min.
4. Blanda färsen med äggulor, salt, svartpeppar, spiskummin, srirachasås, smulad fetaost, finhackad mynta och rivet citronskal.
5. Forma färsblandningen till 6-8 st järpar och trä på grillpinnarna.
6. Mixa ihop yoghurt, fetaost, srirachasås och honung till en slät sås. Smaka av med salt och häll upp i en skål.
7. Skala och tärna melonen och skölj och skär gurkan i bitar. Finhacka myntan. Blanda samman med spenaten i en skål och tillsätt olja och en nypa salt och peppar.
8. Grilla lammfärsspetten runt om på direkt värme tills de har en fin grillyta och är genomstekta.
9. Dela citronen i två halvor och grilla citronhalvorna ca 5 min på direkt värme.
10. Servera lammfärsspetten med rostad potatis, chilisås och spenat- och melonsallad. Pressa över lite citronsaft från de grillade citronhalvorna vid servering.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept


