Grillade lammfärsspett smaksatta med sriracha, mynta och fetaost. Serverade med rostad färskpotatis, en härlig chilisås och en fräsch melon- och spenatsallad. Allt du behöver för en riktigt härlig sommarmiddag!

4 personer

Ingredienser:

Lammfärsspätt

  • 500 g lammfärs
  • 2 st ägg
  • 1 st salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk srirachasås
  • 75 g fetaost
  • 1/2 kruka färsk mynta
  • 1 st citron(er)
  • 1 paket grillpinne, blötlagda

Rostad färskpotatis

  • 1 kgvfärskpotatis(ar)
  • 1 st bakplåtspapper
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Chilisås

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 75 g fetaost
  • 2 tsk srirachasås
  • 1 tsk honung flytande
  • 1 krm salt

Spenat- och melonsallad

  • 1 st cantaloupemelon
  • 1 st gurka
  • 1/2 kruka färsk mynta
  • 65 g färsk bladspenat
  • 1/2 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag.

2. Värm ugnen till 200 grader. Lägg 6-8 st grillpinnar i blöt.

3. Tvätta potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och salt och blanda om. Rosta potatisen i ugnen ca 30-40 min.

4. Blanda färsen med äggulor, salt, svartpeppar, spiskummin, srirachasås, smulad fetaost, finhackad mynta och rivet citronskal.

5. Forma färsblandningen till 6-8 st järpar och trä på grillpinnarna.

6. Mixa ihop yoghurt, fetaost, srirachasås och honung till en slät sås. Smaka av med salt och häll upp i en skål.

7. Skala och tärna melonen och skölj och skär gurkan i bitar. Finhacka myntan. Blanda samman med spenaten i en skål och tillsätt olja och en nypa salt och peppar.

8. Grilla lammfärsspetten runt om på direkt värme tills de har en fin grillyta och är genomstekta.

9. Dela citronen i två halvor och grilla citronhalvorna ca 5 min på direkt värme.

10. Servera lammfärsspetten med rostad potatis, chilisås och spenat- och melonsallad. Pressa över lite citronsaft från de grillade citronhalvorna vid servering.

Receptet är hämtat från Tasteline.