Byt ut det vita riset mot blomkålsris, det är både nyttigare och riktigt gott! Här serverar vi riset med härliga nötfärsbiffar och en kall örtdipp. Tips! välj yoghurt efter hur stor mängd fett du önskar till dippen.

4 personer

Ingredienser:

Färsbiffar

  • 250 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1/2 kruka färsk persilja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1/2 msk olivolja

Blomkålsris

  • 1/2 st blomkålshuvud
  • 1/2 st citron(er)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Örtdipp

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 kruka färsk persilja
  • 1/2 st citron(er)
  • 1/2 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör

  • 40 g salladsmix

Gör så här:

1. Blanda färsen med äggula, dijonsenap, finhackad persilja, salt och peppar. Forma 4 små biffar och lägg på ett fat.

2. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan medan du gör blomkålsris och sås.

3. Mixa blomkålen i en matberedare till ett smul. Lägg över blomkålssmulet i en skål och tillsätt rivet citronskal, citronsaft och olja. Smaka av med salt och peppar.

4. Blanda yoghurt med finhackad persilja, rivet citronskal, citronsaft och honung. Smaka av med salt och peppar.

5. Servera biffarna med blomkålsris, örtsås och sallad.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 30 g
Protein 31 g
Kolhydrater 13 g
Energivärde 452 kcal