
Chipotle chili med kidneybönor och mörk choklad
En enkel rätt att laga då man är många. Bönorna kan varieras och blandas efter tycke och smak. Den mörka chokladen ger en extra dimension.
4 personer
Ingredienser:
-
2 klyftavitlök
-
1 stgul lök
-
1/2 ströd chili, utan kärnor
-
300 gchorizo
-
1 mskrapsolja
-
400 gkidneybönor
-
400 gKikärter
-
1 tskChipotle
-
400 gkörsbärstomater
-
400 gkrossade tomater
-
1/2 tsksalt
-
1 mskmörk choklad, 70%, hackad
-
1 mskfärsk rosmarin, hackad
-
bröd
Gör så här:
1. Hacka lök, vitlök och chili. Skiva chorizon.
2. Fräs chorizon i olivolja tillsammans med lök, vitlök och chili i en gryta på medelvärme i ca 5 minuter.
3. Häll i resten av ingredienserna utom choklad och rosmarin. Småkoka i 10-15 minuter.
4. Riv över chokladen och rosmarin och rör runt. Servera med bröd.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept