En enkel rätt att laga då man är många. Bönorna kan varieras och blandas efter tycke och smak. Den mörka chokladen ger en extra dimension. 

4 personer

Ingredienser:

  • 2 klyfta
    vitlök
  • 1 st
    gul lök
  • 1/2 st
    röd chili, utan kärnor
  • 300 g
    chorizo
  • 1 msk
    rapsolja
  • 400 g
    kidneybönor
  • 400 g
    Kikärter
  • 1 tsk
    Chipotle
  • 400 g
    körsbärstomater
  • 400 g
    krossade tomater
  • 1/2 tsk
    salt
  • 1 msk
    mörk choklad, 70%, hackad
  • 1 msk
    färsk rosmarin, hackad
  • bröd

Gör så här:

1. Hacka lök, vitlök och chili. Skiva chorizon.

2. Fräs chorizon i olivolja tillsammans med lök, vitlök och chili i en gryta på medelvärme i ca 5 minuter.

3. Häll i resten av ingredienserna utom choklad och rosmarin. Småkoka i 10-15 minuter.

4. Riv över chokladen och rosmarin och rör runt. Servera med bröd.

Receptet är hämtat från Tasteline.