
Auberginegratäng med raw sallad
Laga en värmande auberginegratäng till middag. En fantastiskt smakrik vegorätt som kommer bli en given favorit och passar utmärkt i lunchlådan! Tips! gratängen håller sig bra i kylen ca 3-4 dagar och går även att frysa in.
4 personer
Ingredienser:
Auberginegratäng
-
200 gfarfalle, glutenfri vid behov
-
2 stauberginer
-
2 krmsalt, efter smak
-
100 ggrana padano
-
250 gMozzarellaost
Tomatsås
-
1 stgul lök(ar)
-
1 stvitlöksklyfta(or)
-
1 mskolivolja
-
2 mskfryst basilika
-
1 msktomatpuré
-
1/2 mskbalsamvinäger
-
400 gpasserade tomater
-
1 mskgrönsaksbuljong
-
1 krmsalt, krydda efter smak
-
1 krmsvartpeppar, malen, krydda efter smak
-
1 stcitron(er), skalet
Raw sallad
-
200 gmorot
-
1/2 stzucchini
-
1 stgemsallad
-
1 mskolivolja
-
1/2 stcitron(er), saften
-
1 krmchiliflakes
-
1 krmsalt, krydda efter smak
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Auberginegratäng:
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men förkorta koktiden med 3 min.
3. Skala och finhacka lök och vitlök.
4. Fräs löken i olja tillsammans med basilika i en kastrull utan att det tar färg.
5. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs 10 sek under omrörning.
6. Tillsätt passerade tomater och buljong och låt såsen småputtra under lock medan du förbereder för gratängen.
Auberginegratäng:
7. Skär auberginerna i tunna skivor och salta dem lite lätt. Riv grana padano och skiva mozzarellaosten.
8. Smaka av tomatsåsen med salt, peppar och riv i citronskal.
9. Varva tomatsås, pasta, aubergineskivor, grana padano och mozzarella i ca 3 lager i en ugnsfast form. Gratinera i ugn ca 40 min.
10. Skala morötterna och skölj zucchinin. Hyvla långa remsor med hjälp av en potatisskalare.
11. Skölj och strimla salladen. Lägg i en skål och massera in olja, citronsaft, chiliflakes och lite salt efter smak.
12. Servera auberginegratängen tillsammans med din raw sallad.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 36 g
Protein 31 g
Kolhydrater 61 g
Energivärde 715 kcal
Recept
