Publicerat 22 maj 2020

Hamburgare sitter sällan fel. Här har vi skippat brödet och serverar den i ett salladsblad istället och serverar en krämig cole slaw till. Hamburgaren får smak och lite hetta av purjolök och chili.

Ingredienser

4 portioner

  • Nötfärs 10% - 500 g
  • ⅓ g purjolök 
  •  ½ st chilipeppar (röd) 
  • ½ klyfta(or) vitlök
  • 3 tsk olivolja
  • ½ huvud(en) spetskål
  • 1 st morot
  • ½ dl fraiche 8%
  • 2 tsk senap (dijon)
  • 1 droppe(ar), efter smak, tabasco
  • 2 st tomater
  • 1 st lök (röd) 
  • ½ salladshuvud
  • 8 skivor saltgurka

 

Gör så här: 

  1. Lägg färs i en skål. Finhacka purjolök och chili, blanda ner det i färsen och pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja i en stekpanna.
  2. Strimla kål fint och riv morot. Blanda ihop med fraiche. Blanda i dijonsenap. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
  3. Skiva tomat och rödlök. Dra loss bladen på salladen. Lägg köttet på salladsbladen. Lägg på grönsaker och avsluta med en klick cole slaw.

 

Receptet är taget från Vikt Väktarna