Diabetes Wellness Sverige medverkar på Blodomloppet | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Diabetes Wellness Sverige medverkar på Blodomloppet

Diabetes Wellness Sverige medverkar på Blodomloppet

Onsdagen den 13 juni kommer Diabetes Wellness Sverige vara med på det årliga Blodomloppet på Djurgården i Stockholm. På plats har du möjlighet att få information om folksjukdomen diabetes och träffa personliga tränaren och kostrådgivaren Staffan Eklund.

Publicerade: jun 08, 2018
Kategorie: Diabetes Wellness Sverige medverkar på Blodomloppet
Dela med sig:

Blodomloppet är motionsloppet som uppmärksammar och uppmanar till blodgivning, en livsviktig gärning där vi alla behöver bidra för att rädda liv. Blodomloppet arrangeras på 17 orter i Sverige, där Blodomloppet Stockholm firar 25-års jubileum och går av stapeln den 13 och 14 juni och är ett motionslopp för löpare och gående med start och mål på ängarna kring Djurgårdsbrunns värdshus.
Blodomloppet drivs som en ideell förening där medlemmarna är arrangörsföreningar och blodcentraler. Syftet är att uppmärksamma och manifestera behovet av blodgivning samt att främja en hälsosam livsstil. På Blodomloppet samlar du kollegorna, vännerna eller familjen för att promenera, jogga eller springa 5 eller 10 kilometer genom en grönskande skog längs vackra Djurgårdskanalen. På flera orter arrangeras även Lilla Blodomloppet för barn och ungdomar, något som gör Blodomloppet till en perfekt familjeaktivitet!
Alla lag (5 personer) får en picknickkasse att hämta ut efter målgång som de kan avnjuta i gröngräset.

- Med stor förväntan ser vi fram emot att få fira Blodomloppet 25 år på Djurgården. Över 18 000 deltagare kommer att ta sig runt 5 eller 10 km och avsluta med en picknick i gröngräset. Extra kul är att Diabetes Wellness Sverige åter igen vill vara med och förgylla det mest livsviktiga loppet den 13, säger Jessica Falkman, projektledare för Blodomloppet Stockholm.

Diabetes Wellness Sverige kommer att finnas på plats för att informera om stiftelsen och diabetes för fjärde året i rad. I år kommer vi att ha sällskap av Staffan Eklund som är personlig tränare och kostrådgivare. Staffan kommer att hjälpa till att besvara frågor om träning, hälsa och kost mellan klockan 15-18.

- Det känns viktigt att finnas på plats på Blodomloppet och sprida kunskapen samt informera om folksjukdomen diabetes. Ju tidigare du upptäcker att du eventuellt har drabbats av diabetes typ 2, som ökar mest, så kan du lindra symptomen, säger Ann Fogelberg, PR- och Pressansvarig på Diabetes Wellness Sverige.

Ascensia Diabetes Care kommer också att finnas på plats under dagen. De kommer erbjuda produkter och lösningar som gör en positiv skillnad i vardagen för personer med diabetes.

Var: Vid Djurgårdsbrunn, Djurgården, Stockholm
När: Kl 15-20 den 13 juni 2018
PT:n Staffan Eklund kommer att finnas i vårt tält mellan klockan 15-18 och ge tips om träning, hälsa och kost.
Vi kommer även att ha en liten rolig tävling där man kan testa sin styrka och uthållighet. Priset är en kostnadsfri PT-timme med Staffan och ett kostschema. Det kommer även finnas goodiebags med lite smått och gott som vår eventpersonal kommer att dela ut vid vårt tält.

Vid frågor kring Blodomloppet: Ring 08-765 26 15 eller e-post stockholm@blodomloppet.se
Arrangör Blodomloppet i Stockholm: IFK Lidingö Friidrottsklubb och IFK Lidingö Skid & Orienteringsklubb.

För mer information kontakta Ann Fogelberg, PR- och Pressansvarig på Diabetes Wellness Sverige, 070-715 99 85.

Vi ses den 13:e juni!

Kategorie: Diabetes Wellness Sverige medverkar på Blodomloppet
Dela med sig: