Publicerat 9 augusti 2020

Mejerifri glass med cashewnötter och kokosgrädde som bas. Sötad är den med färska dadlar. Den behöver heller ingen glassmaskin!

Ingredienser:

  • 100 gram cashewnötter, naturella (som ska blötläggas)
  • 50 gram färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 ½- 2 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver

Gör såhär: 

  1. Blötlägg nötterna i minst tre timmar.

  2. Häll av vattnet från nötterna och mixa nötter tillsammans med resterande ingredienser till en slät konsistens.

  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en matlåda och fördela i smeten.

  4. Frys antingen i ett par timmar och ät glassen direkt efter det. Eller så fryses den helt, mixas sönder med en mixer och äts direkt/eller fryses in igen.

Receptet är taget från baka sockerfritt.