Chokladglass utan glassmaskin | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Chokladglass utan glassmaskin

Chokladglass utan glassmaskin

Mejerifri glass med cashewnötter och kokosgrädde som bas. Sötad är den med färska dadlar. Den behöver heller ingen glassmaskin!

Publicerat: 09 aug 2020
Dela:

Ingredienser:

  • 100 gram cashewnötter, naturella (som ska blötläggas)
  • 50 gram färska dadlar, urkärnade
  • 1 dl kokosgrädde
  • 1 ½- 2 msk kakao
  • 1 krm vaniljpulver

Gör såhär: 

  1. Blötlägg nötterna i minst tre timmar.

  2. Häll av vattnet från nötterna och mixa nötter tillsammans med resterande ingredienser till en slät konsistens.

  3. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en matlåda och fördela i smeten.

  4. Frys antingen i ett par timmar och ät glassen direkt efter det. Eller så fryses den helt, mixas sönder med en mixer och äts direkt/eller fryses in igen.

Receptet är taget från baka sockerfritt. 

Dela med sig:
×

Share this