Nyheter & Event | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter & Event

 • Chili con carne med grönsaker
  Chili con carne med grönsaker

  januari 17, 2020

  Chili con carne med mustig smak av paprika, lök och squash. En klick crème fraiche och en god sallad ger en extra dimension till Chili con carne.

 • Diabetes ökar risken för demens
  Diabetes ökar risken för demens

  januari 15, 2020

  Den som lider av diabetes har dubbelt så hög risk att drabbas av demens i ålderdomen som någon som inte lever med sjukdomen. Man har även en förhöjd risk att drabbas av Alzheimers sjukdom – den vanligaste formen av demens. Vad detta beror på och vad man kan göra för att förebygga att den kognitiva förmågan försämras är fokus för Elin Dybjer, doktorand vid internmedicin och epidemiologi vid Lunds universitet.

 • Testa ditt blodsocker gratis på flertalet platser under våren
  Testa ditt blodsocker gratis på flertalet platser under våren

  januari 13, 2020

  Diabetes är en av de stora folksjukdomarna som växer rekordartat. I dag är det många som har förhöjt blodsocker utan att veta om det. Att konstant ha för högt blodsocker är skadligt för kroppen och innebär en risk att utveckla diabetes. Vi på Diabetes Wellness Sverige startade blodsockerkollen.nu förra året och har märkt att det finns stor efterfrågan på att ha koll på sitt blodsocker. Under våren 2020 kommer vi att vara på ett flertal platser där du har möjlighet att testa ditt blodsocker gratis och se om du är i riskzonen för typ 2-diabetes. För mer info, gå in på blodsockerkollen.nu, och se var och när vi erbjuder gratis blodsockerkoll under våren.

×

Share this