Nyheter & Event | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter & Event

  • Mutation gjorde oss bättre att tåla modern sockerrik mat
    Mutation gjorde oss bättre att tåla modern sockerrik mat

    augusti 21, 2019

    Hälften av oss har en genetisk mutation som utvecklades när människan började odla marken och tillreda mat. Mutationen gör att vi bättre klarar av den kolhydratstinna och sockerrika maten som jordbruket erbjöd. Hälften av oss har inte den mutationen, modern kost pressar upp blodsockret och med det ökar risken för typ 2 diabetes.

  • Stekt torskrygg med bakad rotselleri och brynt smör
    Stekt torskrygg med bakad rotselleri och brynt smör

    augusti 21, 2019

    En fräsch och god rätt med saftig torsk och krispig gurka och rädisor. Tips! Om du köper fryst torsk, tina den gärna i kylen över natten.

  • Sara har inte gjort några stora förändringar i livet trots sin diagnos
    Sara har inte gjort några stora förändringar i livet trots sin diagnos

    augusti 19, 2019

    Sara Stening fick sin diagnos, typ 1-diabetes, för fem år sedan. Hon hade då under tre månader gått ner mycket i vikt och märkt att hon var törstigare än vanligt.
    - Jag var jättetörstig och jättetrött och trodde att jag var deprimerad, säger Sara.

  • Zucchini lasagne
    Zucchini lasagne

    augusti 14, 2019

    En riktig italiensk klassiker fast på ett lite oklassiskt sätt. När du varvar ostsås, mustig köttfärsröra och zucchini blir lasagnen så god att ingen saknar de traditionella pastaplatorna.