Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter & Event

 • Snabb pestopasta med sparris och lax
  Snabb pestopasta med sparris och lax

  oktober 20, 2017

  Tillaga en utsökt pestopasta med sparris och lax från dietisten och journalisten Kajsa Asp Jonson's inspirationsbok för ett hållbart hälsosamt liv.

 • Drick mer vatten och minska risken för diabetes typ 2
  Drick mer vatten och minska risken för diabetes typ 2

  oktober 20, 2017

  Att dricka för lite vatten ökar utsöndringen av hormonet vasopressin vilket är förenat med en ökad risk för hjärtinfarkt, njursvikt och typ 2-diabetes. Detta visas i en ny avhandling från Lunds universitet där man även fann att ökat vattenintag sänker vasopressinnivåerna, speciellt hos individer med lågt vattenintag och hög sjukdomsrisk.

 • Hellyckat vernissage
  Hellyckat vernissage

  oktober 16, 2017

  För andra året i rad arrangerade vi en konstauktion, "A(u)ktion! - Konst i kampen mot diabetes", till förmån för diabetesforskningen. Konstauktionen som är ett samarbete med Metropol Auktioner lockade många budgivare där pengarna oavkortat går till unga forskare inom projektet Junior Diabetes Wellness Grant. På årets vernissage kom ett hundratal konstintresserade för att beskåda verken.

 • Lång uppföljning av tyska typ 1 diabetiker
  Lång uppföljning av tyska typ 1 diabetiker

  oktober 16, 2017

  Under mer än två decennier har en lång uppföljning av tyska typ 1 diabetiker visat att de enda diabeteskomplikationerna som förknippas med högre risk för en för tidig död är hjärt- och kärlsjukdomar samt allvarlig njursjukdom. Andra följdsjukdomar som till exempel ögon- och nervskador, var vanliga men inte alls lika farliga.