Nyheter & Event | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter & Event

 • Så påverkar livsstilen våra gener
  Så påverkar livsstilen våra gener

  april 17, 2019

  Det senaste decenniet har kunskapen om hur våra gener påverkas av vår livsstil, ett forskningsfält som kallas epigenetik, ökat explosionsartat. Forskare vid Lunds universitets Diabetescentrum har sammanfattat det vetenskapliga kunskapsläget inom epigenetik kopplat till fetma och typ 2-diabetes i en reviewartikel som publiceras i den vetenskapliga tidskriften Cell Metabolism.

 • Glad Påsk önskar vi dig och bjuder på några härliga recept
  Glad Påsk önskar vi dig och bjuder på några härliga recept

  april 15, 2019

  Vi på Diabetes Wellness vill önska alla en riktigt Glad Påsk och samtidigt bjuda på några härliga recept. Vad sägs om vit sparris med laxrom, röding med blomkål och morotspuré samt bakade rabarber med grillade plommon? Matentreprenören Gunnar Frykfors delar med sig av några passande recept inför påskhelgen. Alla recept är anpassade för fyra personer.

 • Större risk för amputationer vid diabetesrelaterade fotsår
  Större risk för amputationer vid diabetesrelaterade fotsår

  april 12, 2019

  Forskare från Staffordshire University har samarbetat med partners i Peru för att minska risken för amputationer relaterade till diabetiska fotsår. Uppskattat har 1 miljon vuxna i Peru diabetes, där cirka 220 000 är i riskzonen för att utveckla diabetesrelaterade fotsår, där diabetes rapporteras vara den tredje orsaken till för tidig död i det sydamerikanska landet.

 • Röd linssoppa med sval citronyoghurt
  Röd linssoppa med sval citronyoghurt

  april 11, 2019

  Enkel att laga, billig och funkar att frysa. Citronyoghurten ger en fin smakbrytning!