Nyheter & Event | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter & Event

 • Så fungerar virusspridning
  Så fungerar virusspridning

  27 mars 2020

    När ett virus tar sig in i kroppen, vilket det kan göra exempelvis via slemhinnor eller sår, så försöker det ta sig in i en värdcell. Virus kan inte ta sig in i vilka celler som helst, utan enbart sådana vars receptorer passar för det aktuella viruset. Man måste helt enkelt ha rätt nyckel för att komma in genom dörren. Om viruset ifråga har rätt nyckel, så kommer den att kunna penetrera, alternativt smälta ihop med sin värdcell. Väl integrerad, och förutsatt att miljön inte har fel pH-värde, så ”klär den av sig”, dvs förstör sin egen kapsel och släpper ut DNA eller RNA. Den delar alltså med sig av sitt eget genom (sina gener) inne i cellen.

 • Finns coronaviruset i luften vi andas?
  Finns coronaviruset i luften vi andas?

  26 mars 2020

  Det finns ett stort antal frågor kring corona och smittskydd som behöver besvaras så fort som möjligt. En av de mest centrala är: Finns coronaviruset i luften? – det är något som forskare vid Lunds universitet nu söker svar på.

 • Snabbglass med hallon och mynta
  Snabbglass med hallon och mynta

  25 mars 2020

  En enkel dessert med massor av variantionsmöjligheter. Byt hallonen mot dina favoritbär. Fyll frysen under bärsäsongen så räcker det hela vintern.

 • Heta kycklingbiffar
  Heta kycklingbiffar

  25 mars 2020

  Basilikadressing och coleslaw gör denna rätt till ett festligt vardagsalternativ och barnens favorit.

×

Share this