Nyheter & Event | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter & Event

 • Viktig faktor i diabetesbehandlingen – TIR
  Viktig faktor i diabetesbehandlingen – TIR

  02 mars 2021

  En ny faktor att räkna med i diabetesbehandling och forskning är parametern ”Tid i målområdet”. Begreppet används alltmer i vården och av patienterna själva. Målsättningen är att få en så stabil och bra kurva på blodsockret. Tid i målområdet förkortas TIR (efter engelskan Time in Range).

 • Dödligheten förändras hos utlandsfödda med typ 2-diabetes
  Dödligheten förändras hos utlandsfödda med typ 2-diabetes

  25 februari 2021

  Typ 2-diabetes är en av våra största folksjukdomar och bidrar till ökad risk för sjuklighet och tidig död. Sjukdomen ökar globalt, men framför allt i flera icke-europeiska regioner. 
  I Sverige tycks dock inte incidensen öka, och prevalensen ligger relativt stabilt på fem procent. De senaste decennierna har Sveriges befolkning förändrats över tid. I dag är en av fem svenska medborgare född utomlands, och de största invandrargrupperna har sitt ursprung i framför allt Mellanöstern. 

 • Betydelsen av vitamin D vid COVID-19
  Betydelsen av vitamin D vid COVID-19

  23 februari 2021

  VIVID studien från välrenommerade Harvard ämnar undersöka om tillskott av D-vitamin minskar svårighetsgraden av symtom, antalet inläggningar på sjukhus eller vårdbesök, där Svenska Medtech-företaget Capitainer AB meddelade i går att bolagets egenprovtagningssystem, Capitainer qDBS används i en randomiserad klinisk studie om betydelsen av Vitamin D vid COVID-19.

 • Olof Eriksson vid Uppsala universitet har tilldelats ett forskningsanslag på 1 303 000 kronor
  Olof Eriksson vid Uppsala universitet har tilldelats ett forskningsanslag på 1 303 000 kronor

  18 februari 2021

  Ph.D, M.Sc. Associate Professor Olof Eriksson vid Uppsala universitet har fått ett forskningsanslag på 1 303 000 kronor av oss på Diabetes Wellness Sverige för sitt projekt ”GPR44 as a PET marker for measuring beta cell mass in human”.

×

Share this