Nyheter & Event | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Nyheter & Event

 • Långvariga höga blodsockervärden ökar risken för demens
  Långvariga höga blodsockervärden ökar risken för demens

  07 juli 2020

  Flera studier har undersökt och funnit ett starkt samband mellan diabetes och demens. Den förhöjda risken att insjukna i en demenssjukdom gäller både vid typ 1- och typ 2-diabetes. En väsentlig del av risken utgörs av alltför höga blodsockervärden.

 • Vegansk jordgubbscheesecake
  Vegansk jordgubbscheesecake

  03 juli 2020

  Den här cheesecaken smakar som en sommardröm med krispig mandelbotten, krämig avokadofyllning och söta jordgubbar. Kakan passar perfekt som vegansk efterrätt, till vegansk fika, eller kanske till och med som vegansk midsommarmat! Den är ljuvlig som den är, men kan också varieras med andra bär. Cheesecaken är såklart mjölkfri och utan ägg.

 • Unika 3D-bilder avslöjar nervtrådars arkitektur
  Unika 3D-bilder avslöjar nervtrådars arkitektur

  02 juli 2020

  I ett stort internationellt forskningssamarbete lett från Lunds universitet har forskare studerat vad som sker i nerverna vid diabetes med hjälp av synkrotronljus. Tekniken som de använt kan med väldigt hög upplösning visa nervtrådarnas struktur i 3D.
  – Kunskapen kan användas för att kartlägga mekanismer för hur nervtrådar förtvinar och försöker växa ut igen. Det här innebär att vi bättre kan förstå hur diabetes påverkar nerver i armar och ben, säger Lars Dahlin, professor vid Lunds universitet.

 • Håll dig uppdaterad i sommar
  Håll dig uppdaterad i sommar

  01 juli 2020

  Trots semestertider så är inte Covid-19 över. Vi vill att du ska vara uppdaterad gällande Covid-19 och ger dig flera länkar till myndigheter och organisationer som har information under sommaren.

×

Share this