Om oss Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Om oss

Insamlingsstiftelsen Diabetes Wellness Network Sverige grundades 2006. Stiftelsen står enligt lag under tillsyn av Länsstyrelsen i Stockholms län samt under tillsyn enligt avtal mellan Svensk Insamlingskontroll och Insamlingsstiftelsen.

Stiftelsen har sedan 2007 ett 90-konto, 900-1165 och vi har tillkommit i syfte att öka allmänhetens kunskaper om diabetes samt närbesläktade sjukdomar. Vidare syftar stiftelsen till att stödja forskningen kring, och behandlingen av diabetes.

Stiftelsen har som ändamål att stödja diabetesrelaterad forskning som har störst förutsättningar för att få fram förbättrade behandlingsmetoder för både typ 1 och typ 2 diabetes där vår vision är ett botemedel mot diabetes. Ett annat ändamål är att informera allmänheten om diabetes och dess komplikationer samt vad man kan göra för att minska risken att drabbas av sjukdomen. Alltför många tror att diabetes inte är ett stort problem för att det finns insulin. Många har även begränsad kunskap om de långsiktiga komplikationerna som kan uppstå till följd av att leva med diabetes. 

Mer om Diabetes Wellness Sverige:

Styrelse

Dr. Walter Bortz

Syfte och mål

Vanliga frågor

Internationellt


Insamlingsstiftelsen Diabetes Wellness Network Sverige ingår i ett nätverk av organisationer i flera länder. Sedan starten för Diabetes Research & Wellness Foundation i USA 1993 och 1998 i England så har organisationen och dess nätverk av organisationer arbetat tillsammans med att sprida information om diabetes samt att stöttat forskning som syftar till att hitta ett botemedel mot diabetes.

Idag finns vi i följande länder: