Rosmarinkyckling med potatisgratäng, det kan man kalla lyxig snabbmat! Denna rätt lagar du till på nolltid och kommer garanterat att göra succé. Tips, tina gärna kycklingen i kylen över natten kvällen innan.

4 personer

Ingredienser:

Potatisgratäng

  • 800 g
    fast potatis
  • 2 klyftor
    vitlök
  • 1/2 tsk
    timjan
  • 1 tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar
  • 1 msk
    kycklingfond
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 3 dl
    mjölk
  • 1 st
    bakplåtspapper
  • 50 g
    riven ost

Kyckling

  • 650 g
    minutkycklingfilé, tinad
  • 1 tsk
    rosmarin
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 1 msk
    olivolja, ca, till stekning
  • 1 msk
    smör, ca, till stekning

Tomatsallad

  • 1 ask
    cocktailtomat(er)
  • 2 tsk
    olivolja
  • 1 tsk
    balsamvinäger
  • 1/2 tsk
    basilika
  • 1 krm
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisgratäng

2. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och grovhacka vitlöken.

3. Lägg potatis, vitlök, timjan, salt, svartpeppar, kycklingfond/buljong, grädde och mjölk i en kastrull. Koka potatisen på medelvärme ca 10 min. Rör om då och då så att den inte bränns vid.

4. Ta fram en ugnsplåt och lägg på ett bakplåtspapper. Häll över potatisen på plåten och strö över ost. Gratinera i ugn ca 15 min.

5. Skölj och halvera tomaterna och lägg i en skål. Tillsätt olja, balsamvinäger och basilika. Smaka av med lite salt och peppar.

6. Krydda kycklingfiléerna med rosmarin, salt och peppar.

7. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn filéerna ca 3 min på båda sidor på medelhög värme. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

8. Servera kycklingen tillsammans med potatisgratäng och tomatsallad.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 28 g
Protein 46 g
Kolhydrater 41 g
Energivärde 607 kcal