
Rosmarinkyckling med potatisgratäng
Rosmarinkyckling med potatisgratäng, det kan man kalla lyxig snabbmat! Denna rätt lagar du till på nolltid och kommer garanterat att göra succé. Tips, tina gärna kycklingen i kylen över natten kvällen innan.
4 personer
Ingredienser:
Potatisgratäng
-
800 gfast potatis
-
2 klyftorvitlök
-
1/2 tsktimjan
-
1 tsksalt
-
2 krmsvartpeppar
-
1 mskkycklingfond
-
1 dlvispgrädde
-
3 dlmjölk
-
1 stbakplåtspapper
-
50 griven ost
Kyckling
-
650 gminutkycklingfilé, tinad
-
1 tskrosmarin
-
1 krmsalt
-
1 krmsvartpeppar
-
1 mskolivolja, ca, till stekning
-
1 msksmör, ca, till stekning
Tomatsallad
-
1 askcocktailtomat(er)
-
2 tskolivolja
-
1 tskbalsamvinäger
-
1/2 tskbasilika
-
1 krmsalt
-
1 krmsvartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Potatisgratäng
2. Skala och skiva potatisen tunt. Skala och grovhacka vitlöken.
3. Lägg potatis, vitlök, timjan, salt, svartpeppar, kycklingfond/buljong, grädde och mjölk i en kastrull. Koka potatisen på medelvärme ca 10 min. Rör om då och då så att den inte bränns vid.
4. Ta fram en ugnsplåt och lägg på ett bakplåtspapper. Häll över potatisen på plåten och strö över ost. Gratinera i ugn ca 15 min.
5. Skölj och halvera tomaterna och lägg i en skål. Tillsätt olja, balsamvinäger och basilika. Smaka av med lite salt och peppar.
6. Krydda kycklingfiléerna med rosmarin, salt och peppar.
7. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn filéerna ca 3 min på båda sidor på medelhög värme. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
8. Servera kycklingen tillsammans med potatisgratäng och tomatsallad.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 28 g
Protein 46 g
Kolhydrater 41 g
Energivärde 607 kcal
Recept


