En fräsch och somrig sallad med bland annat sparris och rostbiff. Enkla och goda smaker som även gör sig perfekt på buffébordet.

4 personer

Ingredienser:

Potatissallad

  • 700 g potatis(ar)
  • 250 g Sparris
  • 100 g rädisor
  • 1/2 st gurka
  • 1/2 kruka dill
  • 1/2 kruka persilja
  • 50 g ruccola
  • 75 g fetaost
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 st citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillbehör:

  • 220 g rostbiff pålägg, i skivor

Gör så här:

1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i saltat vatten på låg värme ca 10 min. Var noga med att inte koka sönder den.

2. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär varje sparris i 4 delar. Skölj och skiva rädisorna och skölj och skiva gurkan i halvmånar. Skölj och finhacka dill och persilja och skölj ruccolan. Skär fetaosten i små kuber. Blanda samman alla ingredienser i en stor skål och tillsätt olja samt citronskal- och saft.

3. Sila av vattnet från potatisen och låt den svalna något och tillsätt den sedan till salladen. Smaka av med salt och peppar.

4. Toppa potatissalladen med rostbiffsskivor.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 14 g
Protein 21 g
Kolhydrater 32 g
Energivärde 343 kcal