
Laxbiffar med dilltzatziki och blomkålsbulgur
Fräscha fiskbiffar som du enklast gör i en matberedare men har du ingen så kan du finhacka laxen och blanda ihop med de övriga ingredienserna. Klicka ut smeten med hjälp av en sked direkt i stekpannan för här går det inte att forma snygga runda biffar för hand.
4 personer
Ingredienser:
Biffar
-
600 g laxfilé
-
1 tsk salt
-
1 tsk citronsaft
-
1,5 msk senap, grovkornig, stark
-
1/2 kruka dill
-
2 krm svartpeppar
-
olivolja
-
1 st ägg
-
1/2 dl grädde
Blomkålsbulgur
-
1/2 huvud blomkål
-
1 st citron, skalet från
-
1 tärning grönsaksbuljong
-
1/2 st citron, saften från
-
1 msk olivolja
-
2 dl Bulgur
-
st salt
-
st svartpeppar
Dilltzatziki
-
1/2 st gurka
-
1/2 kruka dill
-
1 st vitlöksklyfta(or)
-
st salt
-
2,5 dl turkisk yoghurt
-
1 tsk citronsaft
-
st svartpeppar
Gör så här:
1. Börja med att tvätta citronen och riv skalet. Lägg skalet i en bunke och ställ åt sidan.
2. Biffar: Ta bort ev skinn från laxen och lägg den i en matberedare tillsammans med ägg, grädde, dill, senap, citronsaft, salt och peppar. Mixa till en smet.
3. Blomkålsbulgur: Koka bulgur efter anvisning på paketet, gärna med lite buljong. Skölj och finhacka blomkålen och blanda med de rivna citronskalet.
4. Tillsätt citronsaft och olja och blanda om. Salta pch peppra.
5. Dilltzatziki: Tvätta och riv gurkan på ett rivjärn och pressa ur saften ordentligt. Blanda yoghurten med gurkan, finhackad dill och pressad vitlök.
6. Tillsätt citronsaft och smaka av med salt och peppar.
7. Biffar: Hetta upp en stekpanna med lite olja och klicka ut fisksmeten med en sked till biffar direkt i pannan.
8. Stek biffarna 3-4 min på båda sidor tills dem får en fin gyllenbrun färg och är helt genomstekta.
9. Blomkålsbulgur: Blanda ner den kokta bulgurn med blomkålen och blanda om.
10. Servera fiskbiffarna med blomkålsbulgur och dilltzatziki.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept


