Laga härliga köttfärsbiffar som innehåller grovrivna morötter, detta gör biffarna extra saftiga och goda i smaken. Servera med rostad potatis och en fräsch äppeltzatziki!

4 personer

Ingredienser:

Biffar

  • 200 g
    morot
  • 500 g
    nötfärs
  • 1 msk
    senap, valfri
  • 1 st
    ägg
  • 1 tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar, malen
  • olivolja, till stekning
  • smör, till stekning

Potatis

  • 700 g
    potatis(ar)
  • 1 msk
    olivolja
  • salt, efter smak

Äppeltzatziki

  • 1 st
    äpplen
  • 2 dl
    matlagningsyoghurt
  • 1/4 tsk
    vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk
    honung, flytande
  • salt, efter smak
  • svartpeppar, efter smak, malen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skölj och skiva potatisen i 1⁄2 cm tjocka skivor.

3. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min tills potatisen får fin gyllene färg.

4. Skala och grovriv morötter på ett rivjärn.

5. Blanda färsen med morötter, senap, ägg, salt och peppar i en bunke.

6. Forma 8 biffar och stek dem i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.

7. Skölj och grovriv äpplet på ett rivjärn. Blanda yoghurt med äpple, vinäger, honung och smaka av med salt och peppar.

8. Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål.

9. Servera biffarna tillsammans med potatis, äppeltzatziki och gröna ärtor.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 25 g
Protein 35 g
Kolhydrater 44 g
Energivärde 558 kcal