
Köttfärsbiffar med rostad potatis och äppeltzatziki
Laga härliga köttfärsbiffar som innehåller grovrivna morötter, detta gör biffarna extra saftiga och goda i smaken. Servera med rostad potatis och en fräsch äppeltzatziki!
4 personer
Ingredienser:
Biffar
-
200 gmorot
-
500 gnötfärs
-
1 msksenap, valfri
-
1 stägg
-
1 tsksalt
-
2 krmsvartpeppar, malen
- olivolja, till stekning
-
smör, till stekning
Potatis
-
700 gpotatis(ar)
-
1 mskolivolja
-
salt, efter smak
Äppeltzatziki
-
1 stäpplen
-
2 dlmatlagningsyoghurt
-
1/4 tskvitvinsvinäger
-
1/2 tskhonung, flytande
-
salt, efter smak
-
svartpeppar, efter smak, malen
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skölj och skiva potatisen i 1⁄2 cm tjocka skivor.
3. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min tills potatisen får fin gyllene färg.
4. Skala och grovriv morötter på ett rivjärn.
5. Blanda färsen med morötter, senap, ägg, salt och peppar i en bunke.
6. Forma 8 biffar och stek dem i olja och smör ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
7. Skölj och grovriv äpplet på ett rivjärn. Blanda yoghurt med äpple, vinäger, honung och smaka av med salt och peppar.
8. Tina ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen. Sila av och lägg upp i en skål.
9. Servera biffarna tillsammans med potatis, äppeltzatziki och gröna ärtor.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Näringsvärde per portion
Fett 25 g
Protein 35 g
Kolhydrater 44 g
Energivärde 558 kcal
Recept