Italienska färsbiffar med en krämigt god tomatsås med lite sting av chili. Gillar du hetta så krydda på lite extra med chilipepparn, det är både gott och bra för matsmältningen.

4 personer

Ingredienser:

Biffar

  • 500 g
    nötfärs
  • 1/2 kruka
    basilika
  • 3 krm
    svartpeppar
  • 1 tsk
    salt
  • 1,5 tsk
    Salvia
  • st
    smör
  • citron(er), rivet skal
  • 1 dl
    mjölk
  • 2 msk
    potatismjöl
  • st
    olivolja

Sås

  • 1 burk
    konserverade körsbärstomater
  • 1,5 msk
    tomatpuré
  • 1 klyfta
    vitlök
  • 1/2 tsk
    oregano, torkad
  • 1/2 tsk
    basilika, torkad
  • 1/2 tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar
  • 1,5 cm
    chilipeppar
  • 1 dl
    grädde

Tillbehör

  • 1/2 påse
    haricots verts
  • 2 dl
    ris

Gör så här:

1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda mjölk med potatismjöl, citronskal, salvia, salt, och svartpeppar. Vispa runt ordentligt så att mjölet löser sig.

3. Tillsätt färs och sköljd finhackad basilika. Blanda runt och forma 4-6 st biffar.

4. Hetta upp en panna med lite olja och smör. Stek biffarna på båda sidor så att dem får en fin gyllenbrun stekyta.

5. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

6. Skölj och finhacka chilipeppar och skala och finhacka vitlök. Fräs det i fettet som finns kvar i pannan och slå på körsbärstomaterna och tillsätt tomatpuré.

7. Krydda med oregano, basilika, salt och svartpeppar. Låt det koka ihop och mixa sedan såsen slät med en stavmixer.

8. Tillsätt grädde, blanda runt smaka av, och slå sedan såsen över biffarna.

9. Förväll haricots vertsen i lättsaltat vatten ca 2-3 min. Sila av och lägg upp i en skål.

10. Servera wallenbergarna i tomatsås med ris och haricots verts.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 36g
Protein 26g
Kolhydrater 39g
Energivärde 603kcal