Risoni ser ut som ris men är i själva verket pastakorn som ofta används i soppa eller som vanligt ris till maten. Ärtpesto är ett perfekt alternativ till er som vill undvika pesto gjord på pinjenötter. 

4 personer

Kolja

  • 600 g
    kolja
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 1 msk
    smör
  • 1 msk
    olivolja

Ärtpestorisoni

  • 400 g
    Recept med risoni
  • 250 g
    gröna ärtor, tinade
  • 1/2 kruka
    mynta
  • 1/2 st
    citron, saften
  • 2 msk
    olivolja
  • 3/4 tsk
    salt
  • 2 krm
    svartpeppar
  • 50 g
    riven ost

Sallad

  • 1/2 st
    salladshuvud
  • 50 g
    gröna ärter
  • 50 g
    körsbärstomater

Gör så här:

1. Kolja: Skär koljan i portionsbitar och salta och peppra efter smak.Vänd fiskbitarna i mjölet och lägg dem på en skärbräda.

2. Ärtpestorisoni: Koka risonin enligt anvisningar på förpackningen. Mixa ihop ärtor, myntablad, citronsaft, olja, salt, peppar och ost i en matberedare eller med hjälp av en stavmixer.

3. Kolja: Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek fiskbitarna på medelhög värme ca 2-3 min på varje sida.

4. Ärtpestorisoni: Blanda den kokta risonin med ärtpeston. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar.

5. Sallad: Skölj och strimla salladen och blanda med gröna ärtor och halverade tomater.

6. Servera den frasiga koljan med ärtpestorisoni och sallad.

Receptet är hämtat från Tasteline.

Näringsvärde per portion
Fett 19 g
Protein 41 g
Kolhydrater 43 g
Energivärde 518 kcal