Smakrik och hälsosam sallad med inspiration från Asien. Tofun tål att stekas på hög värme så var inte rädd för att ha hög värme på plattan så att tofun blir riktigt krispig och god.

4 personer

Ingredienser:

Nudelsallad

  • 100 g glasnudlar
  • 1 krm salt
  • 1/2 st gurkor
  • 150 g sockerärtor
  • 60 g salladslök(ar)
  • 200 g morot
  • 65 g färsk bladspenat

Dressing

  • 1 msk färsk ingefära
  • 1 klyfta vitlök
  • 1/2 kruka mynta
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk fisksås
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st lime

Krispig tofu

  • 200 g tofu
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk rapsolja

Topping

  • 1 dl rostade jordnötter
  • 1/2 kruka mynta
  • 1/2 st lime

Gör så här:

1. Koka upp vatten till nudlarna. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla och lägg upp i en stor skål.

2. Skölj alla salladsingredienser.

3. Strimla gurka, sockerärtor och salladslök. Skala morötterna och hyvla långa remsor med en potatisskalare. Tillsätt alla ingredienser till nudelskålen inklusive spenaten.

4. Skala och riv ingefära och vitlök. Dra loss myntablad.

5. Mixa samman ingefära, vitlök, myntablad, chiliflakes, soja, fisksås, honung, rapsolja, limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.

6. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.

7. Blanda majsstärkelse, salt och chiliflakes i en djup tallrik. Tärna tofun vänd runt i kryddblandningen.

8. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun krispig och gyllenbrun runt om i ca 5 min.

9. Grovhacka jordnötterna och dra loss myntablad.

10. Lägg upp nudelsalladen i fyra djupa skålar. Toppa med krispig tofu, jordnötter och myntablad.

Receptet är hämtat från Tasteline.