
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu
Smakrik och hälsosam sallad med inspiration från Asien. Tofun tål att stekas på hög värme så var inte rädd för att ha hög värme på plattan så att tofun blir riktigt krispig och god.
4 personer
Ingredienser:
Nudelsallad
-
100 g glasnudlar
-
1 krm salt
-
1/2 st gurkor
-
150 g sockerärtor
-
60 g salladslök(ar)
-
200 g morot
-
65 g färsk bladspenat
Dressing
-
1 msk färsk ingefära
-
1 klyfta vitlök
-
1/2 kruka mynta
-
1 tsk chiliflakes
-
1 msk japansk soja
-
2 msk fisksås
-
2 tsk flytande honung
-
2 msk rapsolja
-
1 st lime
Krispig tofu
-
200 g tofu
-
2 msk majsstärkelse
-
1 tsk salt
-
1 tsk chiliflakes
-
1 msk rapsolja
Topping
-
1 dl rostade jordnötter
-
1/2 kruka mynta
-
1/2 st lime
Gör så här:
1. Koka upp vatten till nudlarna. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla och lägg upp i en stor skål.
2. Skölj alla salladsingredienser.
3. Strimla gurka, sockerärtor och salladslök. Skala morötterna och hyvla långa remsor med en potatisskalare. Tillsätt alla ingredienser till nudelskålen inklusive spenaten.
4. Skala och riv ingefära och vitlök. Dra loss myntablad.
5. Mixa samman ingefära, vitlök, myntablad, chiliflakes, soja, fisksås, honung, rapsolja, limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.
6. Tillsätt dressingen till nudelsalladen och blanda om ordentligt.
7. Blanda majsstärkelse, salt och chiliflakes i en djup tallrik. Tärna tofun vänd runt i kryddblandningen.
8. Hetta upp olja i en stekpanna och stek tofun krispig och gyllenbrun runt om i ca 5 min.
9. Grovhacka jordnötterna och dra loss myntablad.
10. Lägg upp nudelsalladen i fyra djupa skålar. Toppa med krispig tofu, jordnötter och myntablad.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept


