Lättlagad och snabb vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen. Ajvar är en paprikasås som görs på rostade paprikor och används ofta som smaksättning i grytor, som pålägg på bröd eller som tillbehör.

4 personer

Ingredienser:

Torsk

  • 600 g torskfilé
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, malen
  • 150 g Ajvar Relish
  • 2 dl crème fraîche naturell
  • 75 g grana padano
  • 1/2 kruka basilika

Tillbehör

  • 3 dl Bulgur, eller ris
  • 200 g morot
  • 1/2 st gurka
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk vit balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Torsk: Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.

3. Blanda ihop ajvar relish med creme fraiche och riven grana padano. Skölj och finhacka basilika och blanda i. Bred röran över fisken och sätt in i ugnen ca 10 min.

4. Koka bulgur/ris enligt anvisning på förpackningen.

5. Skala och skiva morötterna tunt. Skölj och skiva gurkan tunt. Blanda i en skål med olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar.

6. Servera den ajvargratinerade torsken tillsammans med bulgur/ris och grönsaker.

Receptet är hämtat från Tasteline.