
Ajvargratinerad torsk med bulgur
Lättlagad och snabb vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen. Ajvar är en paprikasås som görs på rostade paprikor och används ofta som smaksättning i grytor, som pålägg på bröd eller som tillbehör.
4 personer
Ingredienser:
Torsk
-
600 g torskfilé
-
3/4 tsk salt
-
2 krm svartpeppar, malen
-
150 g Ajvar Relish
-
2 dl crème fraîche naturell
-
75 g grana padano
-
1/2 kruka basilika
Tillbehör
-
3 dl Bulgur, eller ris
-
200 g morot
-
1/2 st gurka
-
1 msk olivolja
-
1/2 msk vit balsamvinäger
-
2 krm salt
-
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Torsk: Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.
3. Blanda ihop ajvar relish med creme fraiche och riven grana padano. Skölj och finhacka basilika och blanda i. Bred röran över fisken och sätt in i ugnen ca 10 min.
4. Koka bulgur/ris enligt anvisning på förpackningen.
5. Skala och skiva morötterna tunt. Skölj och skiva gurkan tunt. Blanda i en skål med olja, balsamvinäger och en nypa salt och peppar.
6. Servera den ajvargratinerade torsken tillsammans med bulgur/ris och grönsaker.
Receptet är hämtat från Tasteline.
Recept


