Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

Ugnsrostad hel kyckling med bönor och tomater

Allt på en plåt, både kyckling tomater och bönor tillagas samtidigt och blir supergott!

Publicerat: 18 mar 2020
Kategori: Recept
Dela:

Ingredienser: 

4 portioner 

  • 1 kg hel kyckling
  • 1 gul lök, grovhackad
  • 400 g körsbärstomater
  • 400 g stora vita bönor, sköljda, på burk
  • 2 msk jamaican jerkkrydda
  • 0.5 dl neutral olja
  • 2 tsk salt

Till servering

  • 1 förpackning små tortillabröd
  • 150 g vitkål, tunt strimlad
  • färsk koriander

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 175˚. Lägg kycklingen i en form eller på en plåt. Fördela lök, tomater och bönor runt om. Rubba in jerkkryddan och hälften av saltet på kycklingen.
  2. Ringla olja över hela plåten och strö resten av saltet på grönsakerna. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt och lök och bönor mjuka, 1–1 ½ timme.
  3. Vänd ev kycklingen någon gång under tiden eller skeda över vätskan från plåten. Servera kycklingen med tortillabröd, vitkål och koriander.

Receptet är taget från coop.se 

Kategorie: Recept
Dela med sig:
×

Share this