Poké bowl | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Poké bowl

Poké bowl

Populär ris-skål från Hawaii med sojamarinerad tonfisk, picklade grönsaker och en smarrig sriracha-majonnäs. Poke (uttalas poh-kay) betyder ”att skära” på hawaiianska. Vanligtvis är det färsk fisk som skärs i tärningar och marineras men även grönsaker och tofu är vanligt.

Publicerade: sep 06, 2019
Dela med sig:

Ingredienser

  • 4 dl rundkornigt ris, gärna sushiris
  • 300 g färsk tonfisk

Marinad:

  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 hackad salladslök
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk rostade sesamfrön
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • ½ skivad gurka
  • 1 skivad rödlök

Srirachamajonnäs och korianderkräm:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk srirachasås
  • 1 kruka färsk koriander
  • 150 g Arla® färskost naturell
  • 1 tärnad avokado
  • 1 dl tinade sojabönor
  • 4 skivade rädisor

Gör såhär:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tärna tonfisken. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i tonfisken.

Picklade grönsaker:

Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Slå hälften av den varma lagen över rödlöken. Låt resten av lagen svalna och häll den över gurkan.

Srirachamajonnäs och korianderkräm:

Blanda majonnäs och srirachasås. Hacka koriandern, spara lite till servering. Mixa med färskost.

Servering:

Lägg riset i 4 skålar. Lägg tonfisk i mitten av varje skål. Fördela sojabönor, avokado, rädisor, picklad rödlök och gurka, srirachamajonnäs och korianderkräm runt tonfisken. Toppa med sesamfrön och hackad koriander

 

Receptet är från Arla.

Dela med sig:
×

Share this