LCHF knäckebröd är mycket bra och passar perfekt som frukost, lunch och mellanmål. Detta recept är både glutenfritt och lågt på kolhydrater och är gjord med mandelmjöl. Håll dig mätt och njut av dessa läckra knäckebröd som kan toppas med vad du vill. Receptet räcker till 20 bröd.

Ingredienser:

  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpa frön
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl chia frön
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1,5 tsk salt
  • 4 dl vatten

Gör såhär:

  1. Blanda alla ingredienserna, tillsätt sedan kokande vatten och rör om. Låt degen stå i 15 minuter. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Sprid degen jämnt på en bakplåt med bakpapper.
  3. Placera mitt i ugnen i 30 minuter. Ta ut brickan och kontrollera med en kniv. Sätt sedan in ugnen igen. Lämna i ytterligare 1,5 timmar.
  4. Öppna ugnen och känn efter att brödet är torrt och hårt. Om det inte är helt klart, stäng av ugnen och låt brödet vila

Receptet är hämtat från Nutrilett