Kryddig pumpasoppa med kyckling och röda linser | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Kryddig pumpasoppa med kyckling och röda linser

Kryddig pumpasoppa med kyckling och röda linser

Få upp värmen med den här fylliga soppan, som sätter färg och smak på vilken vardagkväll som helst.

Publicerade: nov 08, 2019
Dela med sig:

Ingredienser:

1 kycklingfilé
Havssalt
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
2 tsk extra jungfruolja
300 g hokkaido-pumpa eller butternutsquash (vikt utan skal)
1/2 tsk chiliflingor
6 dl grönsaksbuljong
1 ekoapelsin, skal och saft
4 msk röda linser
En näve koriander 

Tilbehör:
2 skivor fullkorns- rågbröd

Gör såhär:

  1. Koka kycklingfilén i lättsaltat vatten i 10 min och skär i tärningar.
  2. Skär lökarna i fina tärningar och stek dessa mjuka och blanka i olivolja i en stor gryta.
  3. Skär pumpan i tärningar och lägg dem och chili i grytan och rör runt. Tillsätt buljong efter ca 1 min. Låt soppan sjuda i 10 min.
  4. Tillsätt apelsinsaft och -skal och mixa soppan.
  5. Lägg i linserna i soppan och koka mjuka. Lägg i kyckling och smaka av soppan med salt och peppar.
  6. Toppa soppan med koriander och servera rostat rågbröd till.

Receptet är taget från iForm.

Dela med sig:
×

Share this