Grillburgare med grönsaker

Nyttig och näringsrik rätt på bara 30 minuter!
Publicerat:
19 feb 2019
Kategori:
Recept
Dela:
Burgare med sommargrönt
2 personer
40 g quinoa
200 g sparrisbroccoli/broccolini eller broccoli
Kallpressad rapsolja
2 morötter, ev lila
300 g nötfärs, max 10 % fett
Havssalt och svartpeppar
2 msk extra jungfruolja
100 g edamamebönor (frysta/utan skal)
1-2 vitlöksklyftor
1 citron
1 näve ärtskott
Så gör du grillburgare
- Koka quinoan och häll i en sil.
- Gör i ordning broccolin och skär den grovt. Lägg ner i en gryta, salta lätt, droppa över olja, häll kokande vatten över, koka upp och häll sedan av vattnet. Låt kålen rinna av i en sil.
- Skrubba morötterna och skär dem i skivor.
- Forma två biffar, krydda med salt och peppar.
- Stek dem, grilla på grill eller i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader.
- Stek morötter i olivolja i en stor panna och stek edamamebönorna ihop med pressad vitlök.
- Vänd ner quinoa, broccoli och citronsaft i det lätt stekta ihop med den sista skeden olivolja.
- Lägg upp biffarna med det småvarma gröna och ärtskott.
Receptet är taget från iform.se
Kategorie:
Recept
Dela med sig: