Grillburgare med grönsaker | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Grillburgare med grönsaker

Grillburgare med grönsaker

Nyttig och näringsrik rätt på bara 30 minuter!

Publicerat: 19 feb 2019
Kategori: Recept
Dela:

Burgare med sommargrönt

2 personer

40 g quinoa
200 g sparrisbroccoli/broccolini eller broccoli
Kallpressad rapsolja
2 morötter, ev lila
300 g nötfärs, max 10 % fett
Havssalt och svartpeppar
2 msk extra jungfruolja
100 g edamamebönor (frysta/utan skal)
1-2 vitlöksklyftor
1 citron
1 näve ärtskott

 

Så gör du grillburgare

  • Koka quinoan och häll i en sil.
  • Gör i ordning broccolin och skär den grovt. Lägg ner i en gryta, salta lätt, droppa över olja, häll kokande vatten över, koka upp och häll sedan av vattnet. Låt kålen rinna av i en sil.
  • Skrubba morötterna och skär dem i skivor.
  • Forma två biffar, krydda med salt och peppar.
  • Stek dem, grilla på grill eller i ugnen i ca 15 minuter i 200 grader.
  • Stek morötter i olivolja i en stor panna och stek edamamebönorna ihop med pressad vitlök.
  • Vänd ner quinoa, broccoli och citronsaft i det lätt stekta ihop med den sista skeden olivolja.
  • Lägg upp biffarna med det småvarma gröna och ärtskott.

Receptet är taget från iform.se

Kategorie: Recept
Dela med sig:
×

Share this