Publicerat 17 april 2021

Ljuvligt recept på chokladsufflé som är lätt att göra. Detta recept är utan mejeriprodukter (dubbelkolla din choklad, även om de flesta mörka är utan mejerier). Tillsätt gärna med lite extra kakao för en kraftigare chokladsmak.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
  • 1 ½ - 2 msk sötningsströ
  • 1 ½ msk kokosolja
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev. ½ msk kakao för kraftigare chokladsmak

Gör såhär: 

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med olja. Värm i mikron i 30 sekunder och rör tills chokladen smält.

  2. Separera äggvita från gulan och fördela i separata skålar. Vispa äggvita med sötströ pösigt med en elvisp. Vispa därefter äggulan lite lätt.

  3. Blanda äggula med chokladen, vanilj samt eventuellt kakao. Vänd försiktigt ner äggvitan.

  4. Fördela smeten i små ugnssäkra formar, ca 1-2 cm upp från kanten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna rumstempererad, men går också bra att servera kall. 

Receptet är taget från baka sockerfritt.