Lättgjord browniepudding som kan serveras både varm och kall. Toppa gärna med hallon, hackad choklad och/eller vispad grädde. 

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 40 gram smör
  • 40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
  • 1 ½ - 2 msk sötningsströ
  • 1 msk kakao
  • ½ msk arrowrotpulver
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med smör. Värm i mikron i 30 sekunder och rör tills chokladen smält.

  2. Vispa ägg med sötning pösigt med en elvisp under ett par minuter.

  3. Tillsätt kakao, arrowrot, vanilj samt chokladen och rör med sked.

  4. Fördela smeten i små ugnssäkra formar, fyll ca 1-2 cm från kanten. Placera formarna i en större ugnsform med vatten (så att de små formarna "badar" i vatten).

  5. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera gärna rumstempererad, men går också bra att servera kall.

Receptet är taget från bakasockerfritt.se