Biff med ugnsbakade grönsaker och grön parmesancrème | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Biff med ugnsbakade grönsaker och grön parmesancrème

Biff med ugnsbakade grönsaker och grön parmesancrème

Lättlagad festmat med nyttiga grönsaker och härligt grön crème.

Publicerat: 10 jun 2020
Kategori: Recept
Dela:

Ingredienser: 

4 portioner

  • 500 g Ryggbiff
  • 1 msk Mat & Bak Smör
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen

Ratatouille

  • 2 st Zucchini
  • 1 st Gul Paprika
  • 1 st Röd Paprika
  • 2 st Kvisttomater
  • 2 st Rödlök
  • 6 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 2 msk Balsamvinäger
  • 4 msk Olivolja
  • 2 st Lagerblad
  • 1 tsk Timjan - torkad
  • 1 msk Honung Flytande
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen

Grön parmesancrème

  • 1.5 dl Creme Fraiche Naturell
  • 0.5 st krukor Basilika - färsk
  • 1 st klyftor Vitlök Vanlig
  • 1 tsk Citron
  • 0.8 dl Parmesanost
  • 1 krm Salt Fint
  • 1 krm Svartpeppar Malen

Gör så här:

1. Värm ugnen till 135 grader. Tvätta grönsakerna och skär i ganska stora bitar. Grovhacka vitlöken. Blanda grönsakerna i en ugnsform tillsammans med olivolja, vinäger, kryddor och honung. Tillaga i ca 1,5-2 timmar.

2. Mixa ihop crèmen och stek biffarna i smör. Krydda med salt och peppar. Servera biffarna med grönsakerna och crèmen.

Foto: Susanna Livijn Wexell

 

Receptet är taget från mytaste.se

 

 

Kategorie: Recept
Dela med sig:
×

Share this