Banan- och bärpaj med kardemumma | Diabetes Wellness Sverige Hoppa till huvudinnehåll
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Banan- och bärpaj med kardemumma

Banan- och bärpaj med kardemumma

Det är fredag...och ibland får man unna sig lite ;) En god och lättgjord smulpaj med banan, hallon och blåbär som bas...muummmsss. 

Publicerade: feb 28, 2019
Dela med sig:

Ingredienser

  • ½ banan
  • 60 gram hallon/blåbär + 1 tsk sötströ
  • 15 gram smör
  • 2 msk riven kokos
  • 2 msk mandelmjöl/hasselnötsmjöl
  • 15 gram sötmandlar
  • 1 msk sötströ
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1-2 krm kardemumma

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tina gärna bären om de varit frysta. Om önskas sötas bären med ca 1 tsk sötströ.

  2. Skär banan i skivor och fördela detta tillsammans med bären i bottnen på en liten pajform, ca 14 cm i diameter.

  3. Finhacka sötmandlar och blanda med resterande ingredienser till en smuldeg. Smula detta ovanpå bären. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Receptet är taget från bakasockerfritt.

Dela med sig: