Asiatisk räksallad med mango | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Asiatisk räksallad med mango

Asiatisk räksallad med mango

En lättlagad sallad med nudlar som toppas med fräsch mango, marinerade räkor och knapriga cashewnötter. Gott, enkelt och smakrikt!

Publicerat: 04 mar 2020
Kategori: Recept
Dela:

Ingredienser: 

2 portioner 

Marinerade räkor

  • 0,5 st chilipeppar, röd
  • 1 klyfta(or) vitlök
  • 0,5 msk färsk ingefära
  • 1,5 msk asiatisk fisksås
  • 0,5 st lime
  • 0,5 msk flytande honung
  • 1 msk rapsolja
  • 170 gram räkor i lake

Sallad

  • 60 gram salladslök(ar)
  • 75 gram sugarsnaps
  • 0,5 st gurka(or)
  • 0,5 kruka(or) koriander
  • 1 st mango(s)
  • 200 gram shiratakinudlar
  • 0,5 st lime
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 krm salt
  • 50 gram Naturella cashewnötter

Gör så här: 

Marinerade räkor

  • 1. Skölj, kärna ur och finhacka chilipepparn.
  • 2. Skala och riv vitlök och ingefära.
  • 3. Blanda i en skål tillsammans med fisksås, limesaft, honung och olja. Blanda om ordentligt så att honungen löser sig. Lägg i räkorna och låt stå framme i rumstemperatur.

Sallad

  • 1. Skölj alla grönsaker. Strimla salladslök. Strimla sugarsnaps på längden. Tärna gurkan och grovhacka koriander. Skala och tärna mango.
  • 2. Sila av nudlarna och blanda samman i en skål med alla grönsaker. Pressa i limesaft och tillsätt olja. Smaka av med lite salt.
  • 3. Lägg upp salladen i djupa skålar och fördela räkorna över. Toppa med grovhackade cashewnötter.

Foto: Nurlan Emir

Receptet är taget från tasteline.com

Kategorie: Recept
Dela med sig:
×

Share this