Lakto- vegetariskt recept med lite sting! Dessa ärtiga majsbiffar, gjorda på kikärtor, vita bönor, majs, persilja, sambal oelek, och ost är mycket smakrika och serveras med bulgur, sallad, yoghurt och tomatsalsa. Supergott!

 4 portioner                                      

Ingredienser

  • 380 g kokta kikärter
  • 380 g kokta vita bönor
  • 300 g majskorn
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl riven ost
  • salt och peppar
  • 4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn)
  • 1/2 gurka
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 lime
  • 2 msk olja
  • 65 g salladsmix
  • 1 dl matyoghurt (10%)

Gör så här

  • Skölj kikärtorna och bönorna i en sil under kallt vatten och låt dem rinna av. Låt majsen rinna av. Strimla persiljan.
  • Lägg ärtorna och bönorna i en mixer och mixa slätt. Lägg ärt- och bönmixet i en bunke.
  • Vänd sedan ner majskorn, hackad persilja, sambal oelek, majsstärkelse och ost. Krydda med salt och peppar.
  • Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skala och dela gurkan på längden och kärna ur den. Finhacka den och tomaterna. Skala och fin hacka rödlöken.
  • Blanda grönsakerna. Pressa över limesaft och ringla över hälften av oljan. Smaka av med salt och peppar.
  • Forma till 8 biffar (för 4 port) och stek dem i resten av oljan i en stekpanna tills de är gyllenbruna.
  • Servera biffarna med bulgur, sallad, yoghurt och salsan.

Receptet är taget från ica.se