Äggrullar med lax och spenat | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Äggrullar med lax och spenat

Äggrullar med lax och spenat

Gör snabblagad kvällsmat på bara 10 minuter med ägg, spenat och lax.

 

Publicerade: nov 15, 2019
Dela med sig:

Ingredienser

2 personer

200 g späd spenat
3 tsk extra jungfruolja
Havssalt och svartpeppar
2 stora ägg
100 g rökt lax
En liten näve dill
En stor näve krasse

 

Gör så här

  • Skölj spenaten noga och låt den rinna av.
  • Lägg den i en gryta med 1 tsk olivolja och lite salt.
  • Värm på.
  • När spenaten reducerats läggs den i en sil för att rinna av.
  • Pressa ut den med en sked innan servering, så att vätskan försvinner.
  • Äggrullarna görs i två omgångar.
  • Vispa vardera ägget med lite salt och peppar.
  • Stek två lövtunna omeletter i en nonstickpanna med 1 tsk olivolja.
  • Stek först stabil på den ena sidan, vänd sedan med ett grytlock och stek stabil på andra sidan.
  • Lägg omeletterna på bakplåtspapper och fördela spenat, lax och dill ovanpå.
  • Rulla ihop tajt och skär rullarna tvärs över.
  • Servera med lite god krasse.

Receptet är taget från ifrom.se

Dela med sig:
×

Share this