Fläskfilé med broccoligratäng | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Fläskfilé med broccoligratäng

Fläskfilé med broccoligratäng

Superenkel gratäng som serveras med stekt fläskfilé. Perfekt vardagsmat med mycket smak. 

Publicerat: 24 jan 2020
Kategori: Recept
Dela:

Ingredienser:

2 portioner                 

  • 0,5 st fläskfilé(er)
  • 0,5 smör
  • salt
  • peppar

Broccoligratäng

  • 250 gram broccoli
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl ost, smakrik, riven
  • 50 ml grädde
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  • 1. Sätt ugnen på 225°. Skär broccolin i buketter och koka broccolin i några minuter i lättsaltat vatten så att de har en aning tuggmotstånd kvar. Låt broccolin sedan rinna av och lägg i en gratängform.
  • 2. Blanda sedan ihop övriga ingredienser i en bunke och häll blandningen över broccolin. Gratinera i 15 minuter i ugnen tills osten fått en fin färg.
  • 3. Putsa filéen och skär i 1,5 cm tjocka skivor. Stek i 3-4 minuter per sida i smör och krydda med salt och peppar. Servera med gratängen och en sallad.

Receptet är hämtat från tasteline. 

Kategorie: Recept
Dela med sig:
×

Share this