Världsdiabetesdagen 2015 | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Världsdiabetesdagen 2015

Lördagen den 14 november 2015 var en relativt kall höstdag. Diabetes Wellness Sverige trotsade vädret och gav sig ut på gatorna för att uppmärksamma diabetes. Vi utsåg en vinnare från vår instagramtävling £blåaringen och besökte bloggaren DiabeteSias event.

I Stockholm befann vi oss på Drottninggatan och Sergels Torg för att genomföra en undersökning och testa stockholmarnas kunskap om diabetes. Enkäten är framtagen med vår samarbetspartner KTA Prim. Vi hade även en utsänd i Sundsvall som genomförde undersökningen där. Enkäten gick också att svara på online för de som inte hade möjlighet att träffa oss. Vi fick in många svar som senare kommer att redovisas. 

Under dagen hade vi även en instagramtävling, #BLÅARINGEN. Det gick att tävla under två veckor till och med världsdiabetesdagen då vinnaren annonserades ut. För att delta skulle man ladda upp en blå ring, den mest kreativa bilden vann fem startplatser till Blodomloppet i Stockholm 2016. De bidragen med flest likes och kommentarer vann varsin almanacka inför nästa år. Vinnare av tävlingen blev Elin Lintunen. I en rörande intervju som gjordes med henne efter tävlingen, berättar hon om sitt deltagande och om sin diabetes. Läs den här. 

Den 13 november var DiabetSia med i nyhetsmorgon och pratade om sin diabetes. Något som Diabetes Wellness Sverige låg bakom. Klippet blev väldigt uppmärksammat och uppskattat. Vill du se klippet finns det här. På världsdiabetesdagen besökte vi även DiabeteSias event i Gamla Stan i Stockholm. Där bjöds det på dryck, blå hårfärgning och en föreläsning av DiabeteSia. Det delades även ut goodiebags som Diabetes Wellness Sverige hade bidragit till med våra halsband och armband till diabetiker. 

Allt som allt var det en väldigt lyckad dag. Vi fick väldigt uppmuntrande kommentarer på sociala medier och hoppas på att kunna befinna oss i större delar av landet nästa år.  

×

Share this