Upp och ner, ner och upp | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Upp och ner, ner och upp

Upp och ner, ner och upp... så kan man sammanfatta livet med diabetes! Lägger man till kronisk värk i kroppen så är det en ren berg- och dalbana för diabetesen vill inte samarbeta när kroppen gör ont, och senaste tiden har det varit mycket värk.

Men nog om det. Jag skrev ju om mitt jättelåga blodsocker i ett inlägg, nu har jag varit med om att vakna av ”Akut lågt”-larmet (Dexcom) kl 4 en morgon följt av skakningarna, hjärtklappningen och ångesten jag alltid känner vid lågt - 2,7 var blodsockret. Det var inte det trevligaste sättet att vakna på. Det väckte min mamma också, som kan följa mitt blodsocker via Dexcom. Det är en trygghet för mina föräldrar att kunna se mitt blodsocker och även få larm i sådana situationer, då jag lever ensam med min son.

Det är enorm trygghet att som diabetiker ha en kontinuerlig blodsockermätare som larmar, tycker jag i alla fall. Det gör att jag kan slappna av lite, för det är ångestfyllt att leva ensam med sitt barn och samtidigt ha diabetes som är en oförutsägbar sjukdom.

Det tråkiga är att jag nu har börjat få utslag av Dexcom. Jag har haft Dexcom G4, G5 och nu G6 och aldrig reagerat innan. Jag kontaktade Infucare som har hand om Dexcom i Sverige och limmet på häftan har gjorts om för att förbättra kvalitén för oss användare (det nya limmet sitter på sensorer som kommer i ”nya” kartonger, som är mer fyrkantiga än innan). Ursäkta mig men - haha! Jag har lite kritik. Jag har läst många inlägg i diabetesgrupper på Facebook om folk som har fått utslag av det här nya, ”förbättrade” limmet - medan Infucare påstår att bara några enstaka får besvär. Hjälp fick jag inte direkt, jag fick 3 nya sensorer.

Jag har på egen hand testat Skin Prep och Tegaderm, var för sig och tillsammans utan resultat - det kliar och jag får hemska, vätskande utslag. Min diabetessköterska skrev ut DuoDERM och det kändes hoppfullt men det kliade ändå, men det blev mindre utslag. Jag har haft sensorerna på armarna men nu testar jag att ha den på magen och än så länge kliar det inte. Det är nog bra att låta armarna vila. Utslagen läker väldigt sakta, det kliar fortfarande där jag hade en sensor för 3 veckor sedan.

Om det inte blir bättre av att ha sensorn på magen blir nästa steg att testa Nasonex nässpray, som ska fungera bra som barriär under sensorn, samt skavsårsplåster. Jag vill verkligen INTE byta bort Dexcom mot något annat, jag lever hellre med klådan och utslagen men samtidigt är det inte bra då den allergiska reaktionen säkert kan bli värre av det.

Jag hoppas verkligen att alla som får hudreaktioner rapporter det till Infucare/Dexcom - för jag vet att jag inte är den enda! Jag håller tummarna för att det här löser sig, Dexcom är min trygghet.

Zandra

×

Share this