Mitt första inlägg | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Mitt första inlägg

Hej. Jag heter Elin och jag ska nu börja blogga för Diabetes Wellnes, ser verkligen fram emot detta! Tänkte att mitt första inlägg skulle handla lite om mig, vem jag är, vad jag haft för erfarenhet utav Diabetes innan jag fick sjukdomen och hur jag tycker det är att leva med typ 1 Diabetes. 

Så ja, vem är jag? Jag heter Elin och är 23 år och fick min Diabetes när jag var 22 år, dvs i Augusti 2019. Så nu har jag haft Diabetes i 1 år som vart en riktig bergodalbana  men jag haft turen att ha personer runt om mig som är vana vid Diabetes. Min lillebror har diabetes och har haft det i flera år, vilket gör att mina föräldrar är väldigt kunniga + att dom jobbar med diabetes, Men eftersom dom bor en timma bort och vi inte träffas varje dag längre så är person som hjälpt mig mest och funnits där varje dag min sambo, som inte har någon erfarenhet alls utav sjukdomen men som gjort sitt bästa och fortfarande gör varje dag för att hjälpa mig. 

Som jag nämnde så har även min lillebror typ 1 Diabetes, så jag var inte helt ovetandes om sjukdomen när jag fick den. Jag visste att jag kommer behöva ta insulin när jag äter och att det fanns ett insulin som var långtidsverkande. Att man antingen kan ha penna eller pump viste jag också då han prövat på båda två, och även att man kan vara hög och låg. Men mycket mer om varför får jag denna sjukdomen, eller hur mycket man faktist måste tänka på hela tiden. Det visste jag inte.. Inte heller hur extremt dåligt man kan må vid för högt eller lågt blodsocker. 

Hur är det då att leva med typ 1 Diabetes för mig? 

Jag tycker det är en riktgt skit sjukdom såklart som säkert dom flesta med typ 1 Diabetes tycker, men jag har lärt mig att leva med den och även fast jag har riktigt dåliga dagar ibland så vet jag oftast vad jag ska göra för att må bättre & man lär sig nya saker varje dag. De är först nu jag börjat lite smått att börja kolhydratsräkning, vilket jag själv tycker har hjälpt mig väldigt bra, jag märker att jag tidigare bara tagit så mycket insulin jag trott jag har behövt, vilket bara har lätt till att jag blivit låg och mått riktigt dåligt. Nu har jag ett mer jämnare socker och mår bättre, Önskar verkligen att jag hade fått lära mig detta tidigare. 

I mitt nästa inlägg ska jag skriva om hur jag upptäckte min Diabetes! 

Tack, för att just du tog dig tiden till att läsa mitt första inlägg <3

Elin

×

Share this