Hur upptäcktes min Diabetes? | Diabetes Wellness Sverige
Donate

Varje öre räknas verkligen.

Ge En Gåva

Du är här

Hur upptäcktes min Diabetes?

Hej! I mitt andra inlägg här så ska jag gå in mer på hur min diabetes upptäckte. Jag upptäckte min diabetes ganska tidigt, så jag hann aldrig bli riktigt dålig, är så tacksam att min pojkvän skickade i väg mig till vårdcentralen.

Jag själv är en sån som inte söker vård förrän jag mår riktigt dåligt, så hade de inte varit för honom hade jag antagligen hunnit bli riktigt dålig när min diabetes upptäcktes. Men det började med att jag på våren/sommaren 2019 började må väldigt dåligt psykiskt, men vet inte om det har med diabetesen att göra men många jag pratat med tror det kan varit ett tecken. Men det visste jag inte där och då, jag fick både hos psykolog, arbetsterapeut och rehab. Efter ett antal besök hos vårdcentralen på dom olika avdelningarna under sommaren så kom det nya symptom som t.ex extrem törstig, behövde kissa exakt hela tiden, sjukt trött och började se väldigt suddigt. Jag googla på dessa symtom och då fick jag bla. Upp stress och diabetes, och jag trodde ju självklart att de vart min stress eftersom de var de jag sökte vård för från första början. Diabetes var de ju självklart inte, varför skulle jag få de?

Någon vecka går och jag tänker inte mer på de. Jag skulle till jobbet men när jag ska gå ut från dörren så börjar jag må jätte illa och springer in på toaletten och spyr. Min pojkvän som då också var hemma då säger att jag ska ringa vårdcentralen. Jag tvekar ett tag då detta inte känns så allvarligt för mig, men jag ringer. Får en tid på en gång. 

På vårdcentralen säger dom att jag antingen har svamp på tungan eller diabetes. Diabetes? Nej jag har inte diabetes, det måste vara svamp!! Det skulle ta ca 1 timma innan testet vart färdigt så jag gick runt i gallerian som vårdcentralen ligger i medans jag väntade på svar. Det enda jag kunde tänka på var diabetes. 

Jag kommer tillbaka till vårdcentralen och får svaret att jag har Diabetes. Dom visste inte där och då om det var typ 1 eller typ 2 som jag hade, men efter ett antal veckor fick jag veta att jag har typ 1 Diabetes.  

Fick då åka till sjukhus och var där 2-3 dagar. Efter dom dagarna på sjukhuset så fick jag vara hemma ifrån jobbet en vecka för att lära mig min diabetes. En vecka för att komma igång med en helt ny livsstil, Som tur var hade jag mycket stöd från familjen som har erfarenhet både från jobb och min lillebror. 

Nu har jag haft diabetes i lite mer än ett år och jag lär mig fortfarande. 

Elin

×

Share this